Sajtóarchívum

Padot festett a Fidelitas - Győr Plusz - 2014.05.22 + videó
Padot festett a Fidelitas. Megint akcióztak a fiatal politikusok, a Fidelitas győri szervezete az elnök vezetésével 75 köztéri és játszótéri padot festett le csütörtök délután. Bár a Győr – Szol folyamatosan karbantartja a városban található ülő alkalmatosságokat, a Fidelitas jó előre feltérképezte, majd szépen le is mázolta azokat a padokat, amelyekről úgy gondolták, hogy rájuk fér egy kis szín. Radnóti Ákos, az akció ötletgazdája Híradónknak azt mondta, folyamatosan igyekeznek olyan programokat kitalálni és megvalósítani, ami egy kicsit szebbé, jobbá vagy boldogabbá teszi a győriek életét, a mostani padfestés is ezért zajlott Adyvárosban és Jancsifaluban.

Megnézem videón>>>

Beküldve: 2014.05.31 10:56 Készítő: fidelitas
A fiatalok is mellettük - Győr Plusz - 2014.03.18. + videó
Az elmúlt hetekben a két győri körzetben összegyűjtött több mint 40 ezer támogató aláírás közül minden ötödik, 18 és 35 év közötti személytől származik, vagyis a fiatalok egyértelműen a Fidesz – KDNP jelöltjei mögött állnak. Ezt jelentette be a Fidesz és a Fidelitas közös sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselőjelölt. A tájékoztatón a Fidelitas megyei és városi elnöke is arról beszélt, az Orbán – kormány számtalan, a fiatalokat támogató döntést hozott, Győr városa pedig az önkormányzat munkájának köszönhetően egyre vonzóbb a fiatal korosztály számára.

Megnézem videón>>>

Beküldve: 2014.03.19 15:45 Készítő: fidelitas
100 adag teát osztottak szét - O2 Győr - 2013.12.16.
Forró teát és kártyanaptárt osztott Győrben a Fidelitas. A szervezet legutóbb Mikulás napján kedveskedett a járókelőknek apró ajándékokkal, és az akció sikerén felbuzdulva döntöttek a folytatás mellett.

Megnézem videón>>>

Beküldve: 2013.12.17 15:53 Készítő: fidelitas
Fidelitas Mikulás - Győr Plusz - 2013.12.05. + videó
Ifjú Mikulások lepték el csütörtökön kora este Győr belvárosát. A Fidelitas városi és megyei elnöke, valamint fiatal politikus társaik egy órán keresztül osztogattak szaloncukrot és ajándék naptárakat az adventi forgatagban. A járókelők meglepődtek ugyan, de szívesen fogadták a Mikulás meglepetéseket. Közben a Fidelitas újra elindította országos jótékonysági akcióját, melynek keretében Győrben is várják a rászoruló családoknak szánt adományokat.

Megnézem videón>>>


Beküldve: 2013.12.07 11:42 Készítő: fidelitas
Fidelitas sajtótájékoztató - O2 Győr - 2013.11.15. + videó
A Fidelitas Győr-Moson-Sopron megyei szervezete sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy továbbra is Fekete Dávid marad a Fidelitas megyei választmányának elnöke. Az alelnöki feladatokat Győrben Radnóti Ákos, Sopronban Péli Nikoletta, Csornán pedig Szabó Dávid végzi majd el.

Megnézem videón>>>

Beküldve: 2013.11.18 10:29 Készítő: fidelitas
Eddig húszezer aláírás Győrből - Győr Plusz - 2013.05.08.
Gyűlnek az aláírások Győrben is a rezsicsökkentés megvédése érdekében.
Országszerte már több mint 1 és fél millió, Győrben pedig több mint 20 ezer támogató szignó került az ívekre.

Erről számolt be szerdai kihelyezett sajtótájékoztatóján Radnóti Ákos, önkormányzati képviselő, a Fidelitas országos szervezetének alelnöke, Simon Róbert Balázs alpolgármester és Kara Ákos országgyűlési képviselő.. A Fidelitas győri elnöke, Radnóti Ákos a gyorplusz.hu-nak azt mondta, a fiatalok 80 - 90 százaléka a csatlakozik az országos kampányhoz. Ezzel pedig nagy mértékben támogatják a május 31 - ig tartó aláírásgyűjtő akciót.

A kampány május végéig folytatódik. A támogatók a belvárosban, a Fidesz Király utcai irodájában, a vidéki autóbusz pályaudvar mellett, a vásárcsarnoknál, valamint az adyvárosi és marcalvárosi nagyáruházak közelében felállított standoknál tudják aláírni az íveket. De a támogatások már interneten (http://rezsicsokkentes.fidesz.hu/) keresztül is leadhatók.

Video itt >>>

Beküldve: 2013.05.09 10:57 Készítő: fidelitas
Sikeres az aláírásgyűjtés Győrben - O2 Győr - 2013.05.08. + videó
A fiatalok is támogatják a Fidesz rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtését. Minderről Radnóti Ákos, a Fidelitas Országos Választmányának alelnöke beszélt Győrben.


A Fidelitas elkötelezett a kormány mellett, és támogatja, hogy nyártól tovább mérséklődjenek a víz-és csatorna valamint a szemétszállítási –és a kéményseprési díjak, a következő fűtési szezontól pedig újabb gáz-és áramár csökkentés valósuljon meg. Radnóti Ákos győri képviselő úgy tapasztalja, hogy a fiatalok szinte teljes mértékben támogatják a rezsicsökkentést, noha egyébként nehéz őket megszólítani, hiszen kevésbé érdeklődnek a politikai jellegű témák iránt. Simon Róbert Balázs alpolgármester konkrét számokat is ismertetett, mind mondta a két győri parlamenti választókörzetben már több, mint húszezer aláírás gyűlt össze. Kara Ákos országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy a rezsicsökkentés konkrét segítséget jelent a családok, háztartások számára.

megnézem az eseményt>>>
Beküldve: 2013.05.09 10:54 Készítő: fidelitas
Fiatalok mellett - Revita Tv - 2012.07.12.
A kormány - fiatalokat pozitívan érintő - intézkedéseiről számolt be sajtótájékoztatón a Fidelitas győri szervezete. A több pontból álló akcióterv főleg a 25 év alattiak elhelyezkedését és a GYES-ről és GYED-ről visszatérő anyákat segíti. A találkozón szó esett az Új Nemzedék Programról is.
A kormány akcióterve alapján a 25 év alatti munkavállalóknál felére csökken a munkáltatói járulék. A kedden benyújtott törvényjavaslat értelmében a 25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállalók esetében is megfelezik a járulékot, a tartósan munkanélküliek adóterheit az első két évben 100%-al csökkentik, míg a GYES-ről, vagy GYED-ről visszatérő anyák után két évig nem kell járulékot fizetni a munkáltatónak. Az elképzelések közvetlenül a munkáltatókat, közvetve a munkavállalókat segítik.
Az intézkedésekről Radnóti Ákos a Fidelitas győri szervezetének elnöke és Fekete Dávid alelnök számolt be a sajtónak a Megyeháza előtti téren, ahol három éve még a Bajnai-csomagról volt szó.
Az elnök azt is elmondta az intézkedés komoly terheket ró a kormányra, de a tranzakciós adóból befolyt összeggel fedezhetőek a kiadások. Fekete Dávid alelnök hozzátette: a Nemzetgazdasági Minisztérium Új Nemzedék Programjában a kormány három milliárd forintos garanciát vállal. Ennek segítségével szeptember 1 és december 31-e között a regisztrált 25 év alatti munkavállalók bér és szociális hozzájárulási adó összegét és a minimál bér kétszeresét adja támogatásként a munkáltatóknak, ezzel mintegy 3000-3500 pályakezdőt segít a gyakorlat és szaktudás megszerzésében.

megnézem az eseményt>>>

Beküldve: 2012.07.12 11:35 Készítő: fidelitas
Fidelitas a kormány tervéről - Kisalföld- 2012.07.12.
Az egyik legnagyobb probléma, hogy a munkatapasztalatok hiánya miatt kevésbé alkalmazzák a fiatalokat, de az esély most megteremtődik azzal, hogy pályakezdő fiatalok szerezhetnek gyakorlatot.
A Fidelitas Győri Szervezete sajtótájékoztatón számolt be szerdán a kormány munkahelyteremtő programjavaslatáról – a hangsúlyt a fiatalokra helyezve. Radnóti Ákos, a szervezet országos választmányának alelnöke a tízpontos akcióterv – a generációjuk számára legfontosabb – alapelveit emelte ki.
„Említeném a nagymértékű szociálisjárulék-csökkentést, azt, hogy a 25 év alatti munkavállalóknál felére csökken a munkáltatói járulék. Fontos, hogy 25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállalóknál is megfelezik a járulékot; a tartósan munkanélküliek járulékát pedig az első két évben 100 százalékkal csökkentik. Szintén hangsúlyozni kell, hogy a gyesről és gyedről visszatérő anyák után két évig nem kell járulékot fizetni."
Fekete Dávid, a Fidelitas győri ügyvezető alelnöke felhívta a figyelmet: Magyarországon jelenleg 220 ezer 25 éven aluli fiatal dolgozik, és ebben a korcsoportban 86 ezren regisztrált munkanélküliek. Ebből 58 ezer pályakezdő, a szakképzetlenek száma pedig több mint 24 ezer.
Az egyik legnagyobb probléma, hogy a munkatapasztalatok hiánya miatt kevésbé alkalmazzák a fiatalokat, de az esély most megteremtődik azzal, hogy pályakezdő fiatalok szerezhetnek gyakorlatot.
Beküldve: 2012.07.12 11:33 Készítő: fidelitas
Fidelitas-akció a dohányzás ellen - Győr Plusz - 2012.05.31.
Dohányzás elleni felhívást osztogattak a győri Fidelitas vezetői és tagjai szerdán több buszmegállóban.
Az akció előtt a Honvéd ligetben tartott sajtótájékoztatón Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke elmondta: az egészségre súlyosan káros dohányzás visszaszorítása érdekében régóta kampányol a Fidelitás. Örömmel fogadták, hogy a jelenlegi kormány szigorú törvényt léptetett életbe a nemdohányzók védelmére. Az idén április 1-től már nincs türelmi idő, magánszemélyek esetében 50 ezer forint lehet a kiszabható bírság, a jogszabályokat sértő intézmények büntetése pedig elérheti 2 és fél millió forintot.

Beküldve: 2012.05.31 20:00 Készítő: fidelitas
A füstölők orra alá dugja a tilalmat a győri Fidelitas - Kisalföld - 2012.05.31.
Szórólapokon át hívja fel a fiatalság figyelmét az új dohányzási tilalmakra a Fidelitas Győr, mivel a játszóterek és megállók körzetében még most is sokan dohányoznak.

Radnóti Ákos elnök elmondta: a vendéglátóhelyeken a nagytöbbség ismeri a tilalmat, ugyanakkor a buszmegállókban, játszótereken, aluljárókban és ezek körzetében most is sokan dohányoznak.

A figyelemfelkeltő kampányt azért indította tegnap a Fidelitas Győr, mivel a szervezet szerint a füstölők talán nincsenek is tisztában az új keletű tilalmakkkal.

Beküldve: 2012.05.31 19:59 Készítő: fidelitas
Dohányzás ellenes kampányt indított a Fidelitas Győr - O2 Győr - 2012.05.31.
Dohányzás ellenes kampányt indított a Fidelitas Győr. Először 2009-ben tettek azért, hogy a városban a játszótereken tilos legyen a dohányzás. Majd ugyanebben az évben országos programot is indítottak, és Győr példáját más hazai települések is követték. Január elsejétől vezették be a nemdohányzók védelmét szolgáló törvényt, ám ennek ellenére még mindig szükség van a közvélemény, különösen a fiatalok tájékoztatására, ezért kampányba kezdenek a belvárosi buszmegállóknál. Az arra járók szórólapokról tájékozódhatnak a jogszabály legfontosabb rendelkezéseiről.

megnézem az eseményt>>>

Beküldve: 2012.05.31 19:57 Készítő: fidelitas
Egyenesen - Revita Tv - 2012.03.02. + video
Újraindult a Fidelitas korábban már sikeresen működő rendezvénye, az Egyenes Beszéd. A találkozóra március 2-án Hende Csaba, ügyvéd, politikus, honvédelmi miniszter látogatott el, aki Fekete Dáviddal és Radnóti Ákossal beszélgetett a Megyeháza dísztermében.


megnézem az eseményt>>>


Beküldve: 2012.03.07 15:12 Készítő: fidelitas
Sikeres csillagszóró - Revita Tv - 2011.12.22.
Sikeres volt a Csillagszóró. Csillagszóró 2011 néven rendezett jótékony gyűjtést a Fidelitas a rászoruló gyerekek számára. A kezdeményezéshez a Győr - Moson - Sopron megyei csoport is csatlakozott, december első két hetében Győrben, Csornán, Kapuváron és Sopronban is gyűjtötték elsősorban a játékokat és a gyerekkönyveket. A Csillagszóró akció adományait csütörtökön délelőtt kameránk előtt adták át a megyei önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatánál.


Beküldve: 2012.02.14 10:47 Készítő: fidelitas
Új elnöksége van a Fidelitas Országos Választmányának - Hvg - 2011.11.06.
Új elnökséget választott a Fidelitas Országos Választmánya (OV), az elnöki tisztségért Mihalovics Péter országgyűlési képviselő, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztos, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kabinetfőnöke indult és kapott bizalmat - közölte a Fidelitas.

Mihalovics Péter munkáját öt alelnök segíti: Szepesfalvy Anna (Budapest), Dósai Bence (Bács-Kiskun megye), Heer Ádám (Komárom-Esztergom megye), Radnóti Ákos (Győr-Moson-Sopron megye) és Szemán Ákos (Borsod-Abaúj-Zemplén megye).

Beküldve: 2012.02.14 10:36 Készítő: fidelitas
Radnóti Ákos a Fidelitas alelnöke - Győr Plusz - 2011.11.06.
Új elnökséget választott a Fidelitas Országos Választmánya (OV), az elnöki tisztségért Mihalovics Péter országgyűlési képviselő, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztos, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kabinetfőnöke indult és kapott bizalmat - tájékoztatta a Fidelitas az MTI-t vasárnap.
Mihalovics Péter munkáját öt alelnök segíti: Szepesfalvy Anna (Budapest), Dósai Bence (Bács-Kiskun megye), Heer Ádám (Komárom-Esztergom megye), Radnóti Ákos (Győr-Moson-Sopron megye) és Szemán Ákos (Borsod-Abaúj-Zemplén megye).

Az Országos Választmány a Fidesz ifjúsági társzervezetének tanácskozó és döntéshozó szerve, amely a kongresszusok közötti időben állást foglal stratégiai kérdésekben, továbbá koordinálja a megyei választmányok tevékenységét. E testület a szervezet belső parlamentje, amelyet eddig Koszorús László országgyűlési képviselő vezetett két cikluson keresztül.

Hozzáteszik: a szombati üléssel lezárult a Fidelitas 2011-es tisztújítási folyamata, amely júliusban kezdődött Debrecenben, amikor - a szervezet országos kongresszusán - a küldöttek megválasztották az országos elnökség tagjait.
Beküldve: 2012.02.14 10:33 Készítő: fidelitas
Váltás: Fekete Dávid a Fidelitas megyei elnöke - Kisalföld - 2011.10.13.
Tisztújítást tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Fidelitas és csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette: Fekete Dávid a Győri Fidelitas ügyvezető alelnöke két évre kapott egyhangúlag megbízást a Fidelitas Győr-Moson-Sopron Megyei Választmányának tagjaitól a megyei szervezet vezetésére. Korábban Füredi Kornél, a Mosonmagyaróvári Fidelitas képviseletében töltötte be a tisztséget.

Sajtótájékoztatón számoltak be a Győr-Moson-Sopron Megyei Fidelitas új vezetői a nemrégiben lezajlott tisztújításról és az új vezetés legfőbb célkitűzéseiről. Az új elnök elmondta, hogy munkáját három alelnök segíti: Péli Nikoletta, a Soproni Fidelitas elnöke a rendezvények szervezéséért, Radnóti Ákos, a Győri Fidelitas elnöke a kommunikációért, Szabó-Márk Tamás, a Kapuvári Fidelitas elnöke pedig a megyei csoportalakításokért felel.
Beküldve: 2012.02.14 10:32 Készítő: fidelitas
Új elnök - Revita Tv - 2011.10.13.
Tisztújítást tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Fidelitas. A választmány Fekete Dávidot bízta meg a szervezet két éves vezetésével, az elnök munkáját pedig 3 alelnök segíti a jövőben: Péli Nikoletta, a soproni; Radnóti Ákos, a győri és Szabó-Márk Tamás a kapuvári Fidelitas képviseletében. Az új elnök csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette a célkitűzéseket: vagyis, hogy fokozni kívánják a csoportok aktivitását, és új Fidelitas társaságok alakulását is támogatják.
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az újonnan megválasztott elnökség képviselői egyúttal a Fidelitas Országos Választmányának is tagjai lettek. Fekete Dávid hozzátette, minden tekintetben támogatni kívánják a megyében működő Fidelitas-csoportokat.
Beküldve: 2012.02.14 10:31 Készítő: fidelitas
Újra Radnóti Ákos a győri Fidelitas-elnök - Kisalföld - 2011.08.25.
Radnóti Ákos, a Fidelitas újabb két évre megválasztott győri elnöke a parlamenti és az önkormányzati választások előtti tagtoborzást és a választási sikerekhez való aktív hozzájárulást tartja kiemelt feladatának. Szerdai sajtótájékoztatóján szólt arról is, hogy figyelemfelkeltő akciókkal, kezdeményezésekkel erősítik jelenlétüket a helyi közéletben.

A sajtótájékoztatón ismertették az előző nap lebonyolított tisztújítás eredményeit. A régi-új elnök közölte: folytatni akarja a csapat tagságának bővítését. Jelenleg 165 tagja van a szervezetnek. Az elmúlt két évben csaknem 20 százalékkal növekedett a létszám, amely Radnóti Ákos szerint az országos adatokkal összehasonlítva is jó eredménynek számít, hiszen a mai viszonyok között nem egyszerű a fiatalokat politikával kapcsolatos tevékenységekbe vonni - hangoztatta.
Beküldve: 2012.02.14 10:29 Készítő: fidelitas
Radnóti Ákos maradt a Fidelitas Győri Csoportjának elnöke - Győr Plusz - 2011.08.25.
A Fidelitas országos kongresszusa után egy hónappal tisztújítást tartott a Fidelitas Győri Szervezete is. A tagság Radnóti Ákost elnökké, Fekete Dávidot pedig ügyvezető alelnökké újraválasztotta.
A Fidelitas Győri Szervezete az elmúlt évben példátlan sikereket ért el. Amellett, hogy növelték a taglétszámot, több olyan rendezvényt is megtartottak, amin magas rangú politikus és ismert közéleti szereplő volt a vendég. Az Egyenes beszéd programra Győrbe jött Navracsics Tibor jelenlegi miniszterelnök-helyettes, Tarlós István főpolgármester, Rogán Antal és Pokorni Zoltán polgármesterek, valamint Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje is- mondta Radnóti Ákos a tisztújító után.

Beküldve: 2012.02.14 10:27 Készítő: fidelitas
Elkészült a szakbizottságok névsora - Győri Nap - 2010.10.29.
A képviselők a csütörtöki közgyűlésen döntöttek a képviselő-testület elé kerülő javaslatokat, tervezeteket előkészítő, megtárgyaló bizottságok tagjairól. Hat, egyenként kilenc tagú testület lesz ebben a ciklusban, a bizottsági elnök díjazása bruttó 190 ezer forint, az alelnökök és a képviselő tagok 145 ezer forintot, míg a külsős tagok bruttó 45 ezer forintot kapnak munkájukért havonta.

A pénzügyi bizottság elnöke Radnóti Ákos, alelnöke Fekete Dávid, dr. Kun András, Takács Tímea, képviselő tagja Kalmár Ákos. Külsős tag lett Ficzere Tamás, Nagy András, Bazsó Pál és Bárány István.

Beküldve: 2010.10.29 17:53 Készítő: fidelitas
Három alpolgármestere lett Győrnek - Oxygen Media - 2010.10.15.
9 tisztségviselőt választott meg ma a győri közgyűlés. Dr. Ottófi Rudolf, Simon Róbert és Somogyi Tivadar alpolgármester, Borsi Róbert, Kalmár Ákos, Radnóti Ákos, Rózsavölgyi László, Sík Sándor és Szabó Erik pedig bizottsági elnök lesz a következő 4 évben.
Beküldve: 2010.10.22 14:09 Készítő: fidelitas
Alakuló ülés - Revita Tv - 2010.10.15.
Folytatta pénteken alakuló ülését Győr közgyűlése. A testület megválasztotta az alpolgármestereket, meghatározta illetményüket, döntött a bizottságok elnökeiről, valamint létrehozta a városüzemeltetési tanácsnoki posztot. Az önkormányzat bizottsági elnökeit is megválasztotta a közgyűlés. A gazdasági és tulajdonosi biztosságot Kalmár Ákos, a közigazgatási és közrendvédelmit Borsi Róbert, az oktatási, kulturális, sport és turisztikai bizottságot Rózsavölgyi László, a pénzügyit Radnóti Ákos, a szociális és egészségügyi bizottságot Szabó Erik, a városstratégiai bizottságot dr. Sík Sándor vezeti.
Beküldve: 2010.10.22 14:06 Készítő: fidelitas
Fidelitas a választásokon - Győri Nap - 2010.09.29.
A Fidelitas négyfõs gyõri elnökségébõl három egyéni választókörzetben, egyik tagja pedig a kompenzációs listán indul az önkormányzati választásokon a Fidesz–KDNP színeiben. Errõl kérdeztük Radnóti Ákost, a Fidelitas gyõri elnökét, a Fidesz önkormányzati képviselõjelöltjét.

Beküldve: 2010.10.22 14:04 Készítő: fidelitas
Segélycsomagokat vitt Bőnyre a győri Fidelitas: felajánlás a családoknak - Győrinap - 2010.06.01.
Bőnybe látogatott Radnóti Ákos, a szervezet elnöke, illetve Fekete Dávid és Németh Jenő Péter alelnök, ahol több családnak tartós élelmiszerekből ill. tisztítószerekből álló csomagot adtak át mintegy ötvenezer forint értében, remélve, hogy ezzel is hozzá tudnak járulni a szerencsétlenül járt emberek helyzetének mielőbbi javulásához.

Beküldve: 2010.06.02 16:00 Készítő: fidelitas
A győri Fidelitas is segít az árvízkárosultakon - Corvinus Rádió - 2010.05.31.
A mai napon a Fidelitas Győri Szervezete nevében Bőnyre látogatott Radnóti Ákos, a szervezet elnöke és Fekete Dávid ügyvezető alelnök. Fekete Dávid a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kijelentette: Győr városát szerencsére elkerülte a komolyabb áradás, a győri fiatalok azonban úgy gondolták, hogy kötelességük szolidaritást vállalni a környékbeli települések árvízkárosultjaival és segítségükre lenni a bajban.
Beküldve: 2010.06.02 15:58 Készítő: fidelitas
Segélycsomagokat vitt Bőnyre a győri Fidelitas: felajánlás a családoknak - Nyugathír - 2010.06.01.
Bőnybe látogatott Radnóti Ákos, a szervezet elnöke, illetve Fekete Dávid és Németh Jenő Péter alelnök, ahol több családnak tartós élelmiszerekből ill. tisztítószerekből álló csomagot adtak át mintegy ötvenezer forint értében, remélve, hogy ezzel is hozzá tudnak járulni a szerencsétlenül járt emberek helyzetének mielőbbi javulásához.

Beküldve: 2010.06.02 15:56 Készítő: fidelitas
Újabb ár várható - Revita Tv - 2010.05.31. + videó
Nincs vége az árvízi vészhelyzetnek a Győr környéki településeken. A Cuhai-Bakony-ér újabb áradásától tartanak Mezőörsön, Rétalapon és Bőnyön, ezeken a településeken egész nap homokzsákokat raktak, gátakat erősítettek és magasítottak a lakók a katasztrófavédelem munkatársaival együtt. A kárt szenvedett bőnyi családoknak a Fidelitas győri szervezete adományokkal igyekszik segíteni.


megnézem az eseményt>>>

Beküldve: 2010.06.02 15:55 Készítő: fidelitas
A Fidelitas segített a bőnyi árvízkárosultakon - Kisalföld -2010.05.31.
Hétfőn a Fidelitas Győri Szervezete nevében sajtótájékoztatót tartott Bőny településen Radnóti Ákos, a szervezet elnöke és Fekete Dávid ügyvezető alelnök.
Beküldve: 2010.06.02 15:53 Készítő: fidelitas
Balsorsjegyek - Revita Tv - 2010.04.07.
Országjáró körútjának utolsó állomásaként szerdán Győrbe látogatott Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke. Az ifjúsági szervezet vezetője ismertette a Fidesszel kötött megállapodás főbb pontjait, és bemutatta azokat az úgynevezett balsorsjegyeket, amelyek a szocialista kormány egy-egy bűnös intézkedését tartalmazzák.

megnézem a sajtótájékoztatót>>>

Beküldve: 2010.04.08 14:02 Készítő: fidelitas
Ágh Péter: Zárjuk le a balsors korszakát! - Győrinap - 2010.04.07.
Balsorsjegy osztogatásával igyekszik felhívni a figyelmet a Fidelitas a szocialisták elhibázott intézkedéseire. A kártya az MSZP öt fő bűnét tartalmazza- mutatta be a jegyet Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, aki minden fiatalt arra buzdít, menjen el szavazni.
Beküldve: 2010.04.08 14:00 Készítő: fidelitas
Fiatal segítők - Revita Tv - 2010.03.30.
A győri Fidelitas aktivistái a kezdetektől segítik Borkai Zsolt országgyűlési képviselőjelölti kampányát. A polgármester megköszönte az eddigi támogatást a fiataloknak, akik a következő hetekben a Baross úton személyesen igyekeznek meggyőzni a polgárokat, hogy a Fidesz jelöltjére szavazzanak április 11-én.

megnézem a sajtótájékoztatót>>>

Beküldve: 2010.04.08 13:56 Készítő: fidelitas
Markáns változás - Győri Nap - 2010.04.01.
A fiatalok is kellenek a markáns változáshoz, derült ki Borkai Zsolt szavaiból a Fidesz és a Fidelitas közös sajtótájékoztatóján, aki a választáson való részvételre buzdította az ifjabbakat. A Fidesz a győri kampányában majd ötezer fiatalt szólított meg.
Beküldve: 2010.04.08 13:52 Készítő: fidelitas
A fiatalok a kampányban - Kisalföld - 2010.04.01.
½Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, mely a fiatalok érdekeit szem előtt tartva, s nem azok ellenében cselekszik½ - mondta Borkai Zsolt.
Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke hozzátette: a fiatalok nagy erőkkel vesznek részt a kampányban, a választásokig igyekeznek minél több választópolgárhoz eljutni és arra buzdítani őket, hogy április 11-én mindkét szavazólapon a Fideszt válasszák.
Beküldve: 2010.04.08 13:47 Készítő: fidelitas
Radnóti Ákos a Fidesz országos listáján - Győri Nap - 2010.03.24.
Országgyűlési képviselőjelölt lett Radnóti Ákos, a Fidelitas országos választmányának alelnöke és győri elnöke, aki a Fidesz országos listájára került fel.
„Örülök, hogy győriként az ország legnagyobb és legnépszerűbb pártjának listáján szerepelhetek, mivel úgy gondolom, elismerték a győri Fidelitas és személyem munkáját is. Látható, ha valaki tenni akar a közösségért és rendszeresen aktív szerepet vállal elsősorban a fiatalok érdekeiért, akkor számítanak rá az országos közéletben is”
Beküldve: 2010.04.08 13:34 Készítő: fidelitas
Radnóti Ákos a Fidesz országos listáján - Győrinapilap -2010.03.23.
Országgyűlési képviselőjelölt lett Radnóti Ákos, a Fidelitas országos választmányának alelnöke és győri elnöke, aki a Fidesz országos listájára került fel.
Beküldve: 2010.03.24 10:00 Készítő: fidelitas
Radnóti Ákos a Fidesz országos listáján - Kisalföld - 2010.03.24.
Országgyűlési képviselőjelölt lett Radnóti Ákos, a Fidelitas országos választmányának alelnöke és győri elnöke, aki a Fidesz országos listájára került fel.
½Örülök, hogy győriként az ország legnagyobb és legnépszerűbb pártjának listáján szerepelhetek, mivel úgy gondolom, elismerték a győri Fidelitas és személyem munkáját is, látható, ha valaki tenni akar a közösségért és rendszeresen aktív szerepet vállal elsősorban a fiatalok érdekeiért, akkor számítanak rá az országos közéletben is½ – mondta a fiatal politikus, aki megköszönte a győri tagság aktív munkáját.
Beküldve: 2010.03.24 09:59 Készítő: fidelitas
Fiatalok a választási kampányban - Győri Nap - 2010.02.24.
Bár sokan nem szeretik, ha az ajánlószelvények miatt kopogtatnak otthonuk ajtaján – néha inzultusokról is hallani –, úgy tűnik, a fiatalokkal szemben
türelmesebb a lakosság, legalábbis ez derül ki Radnóti Ákos, a győri Fidelitas elnökének a szavaiból.
Beküldve: 2010.02.25 09:41 Készítő: fidelitas
Hogy halad az ajánlócédula-gyűjtés? - fidelitas.hu - 2010.02.10.
A győri Fidelitas talán az a csoport, amellyel legtöbbet találkozhattak honlapunk rendszeres olvasói. Az "Egyenes Beszéd" sikeres rendezvényei, ötletes kezdeményezések és fontos problémákra felhívó sajtótájékoztatókkal jelentkeztetek. Milyen a városban a helyi Fidelitas ismertsége kérdezzük Radnóti Ákost.

Beküldve: 2010.02.14 13:24 Készítő: fidelitas
Pokorni Zoltán "Egyenes beszéde" - Hircity.hu - 2010.02.02. (video)
Pokorni Zoltán volt a vendége a Fidelitas " Egyenes Beszéd " programjának. A Fidesz alelnöke a belpolitikai helyzetet elemezte, és válaszolt a feltett kérdésekre.

megnézem az előadás videóját>>>

Beküldve: 2010.02.04 10:01 Készítő: fidelitas
Egyenes beszéd - Revita Tv - 2010.02.03.
A Fidelitas helyi szervezetének meghívására Győrben tartott fórumot kedden este Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, korábbi oktatási miniszter. Az Egyenes Beszéd című programot megelőzően Pokorni Zoltán az oktatás helyzetéről mondta el gondolatait.

megnézem a Revita Tv videóját>>>


Beküldve: 2010.02.04 09:56 Készítő: fidelitas
Fidelitas-tervek - Revita Tv -2010.01.21.
A tavalyihoz hasonló, mozgalmas és sikeres évre számít a győri Fidelitas. Radnóti Ákos, a szervezet elnöke úgy véli: az elmúlt évben számtalan rendezvénnyel és figyelemfelhívó kampánnyal bizonyították, hogy a győri az ország egyik legaktívabb csoportja.

Megnézem a Revita Tv videóját>>>

Beküldve: 2010.01.22 10:29 Készítő: fidelitas
Évet értékelt a Fidelitas - O2 Média - 2010.01.10.
A győri Fidelitas aktívan részt vesz a tavaszi országgyűlési kampányban. Az ifjúsági szervezet csatlakozott Borkai Zsolt polgármester Sportszerű kampányfelhívásához. A mai tájékoztató a 2009 -es év értékelésével kezdődött.
Beküldve: 2010.01.20 12:28 Készítő: fidelitas
A győri Fidelitas csatlakozott a sportszerű kampányhoz - Kisalföld - 2010.01.20.
A győri Fidelitas aktívan részt vesz az országgyűlési választási kampányban.
A sajtótájékoztatón Radnóti Ákos értékelte a győri csoport 2009-es teljesítményét. Mint elmondta, a győri az egyik legaktívabb Fidelitas-csoport az országban, ezt bizonyítja számtalan rendezvénye, kezdeményezése.
Beküldve: 2010.01.20 12:26 Készítő: fidelitas
Évet értékelt a Fidelitas - Győri Nap - 2010.01.20.
Értékelte évnyitó sajtótájékoztatóján a tavalyi évet a Fidelitas győri szervezete, és felkészülnek az idei évre, illetve a választásokra is.
Beküldve: 2010.01.20 12:25 Készítő: fidelitas
A győri kórházban jótékonykodott a Fidelitas Győri Szervezete - Infogyor - 2009.12.14.
Tavalyi évhez hasonlóan idén is ellátogatott a Fidelitas Győri Szervezete a Petz Aladár Megyei Kórházba, ahol a beteg gyerekeknek apró ajándékokkal, édességgel, gyümölccsel kedveskedtek az ünnepek jegyében.
Mint Radnóti Ákos, a szervezet elnöke elmondta igazán megható volt látni, ahogy a kicsik kedvességükkel, valaki még énekléssel is megköszönte a figyelmességet és ígérik jövőre is visszatérnek!
Beküldve: 2009.12.14 20:25 Készítő: fidelitas
Meglepetés Fidelitas-módra - Hircity.hu - 2009.12.14.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is ellátogatott a Fidelitas Győri Szervezete a Petz Aladár Megyei Kórházba, ahol a beteg gyerekeknek apró ajándékokkal, édességgel,gyümölccsel kedveskedtek az ünnepek jegyében.
Beküldve: 2009.12.14 20:24 Készítő: fidelitas
Fidelitas a közlekedésért - Hircity.hu - 2009.11.02.
A Fidelitas Győri Szervezete felháborodással szemléli a kormány közösségi közlekedésre vonatkozó újabb és újabb „reformterveit”. Hétfőn délelőtt a kedvezmények eltörlése és a vasúti vonalmegszüntetés ellen is tiltakozott a szervezet Győrben, a vidéki buszpályaudvaron.

Beküldve: 2009.11.02 16:33 Készítő: fidelitas
Tiltakozó fidelitas - Revita Tv - 2009.11.02. (video)
A Győr és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok számának radikális csökkentése ellen tiltakozik a Fidelitas helyei szervezete. Amint arról híradónkban korábban már beszámoltunk, egy, a közlekedésii minisztériumban született tervezetben a Győr-Budapest viszonylat az úgynevezett "nem preferált távolsági szolgáltatások" között szerepel. Vagyis az állam nem rendeli meg ezt a szolgáltatást 2010-re. A Fidelitas szerint az intézkedés a fiatalokat is hátrányosan érint.

megnézem a Revita Tv videóját>>>


Beküldve: 2009.11.02 16:30 Készítő: fidelitas
Tizenegyből mindössze egy maradhat - Corvinus Rádió - 2009.11.02.
A szakminisztérium a Győr-Budapest autóbuszvonalon az eddigi napi 11 járatpár helyett már csak 1-re tartana igényt, 10 pedig teljesen megszűnne. Az átlagosan napi 500-800 fős forgalmat lebonyolító vonal megszüntetése különösen azokat a fiatalokat érintheti majd érzékenyen, akik Budapesten egyetemisták, s a fővárosba való eljutást rendszeresen busszal oldották meg.
Beküldve: 2009.11.02 16:26 Készítő: fidelitas
Fiatalok a busz mellett - Infogyor.hu -2009.11.02.
A Győr-Budapest autóbuszjáratok megszüntetése ellen emeltek szót 2009. november 2-án, a győri buszpályaudvaron. Mint ismeretes, a kormányzati tervek szerint a Győr-Budapest autóbuszvonalon a jelenlegi 11 járatpár helyett csak 1 járatpár közlekedne, amely súlyosan érintené a Győrből a fővárosba utazók érdekeit. Radnóti Ákos a Fidelitas győri elnöke elmondta, a döntéssel rengeteg győri, köztük számos fiatal életét nehezítik meg, hiszen városunkból Budapestre nagyon sokan járnak fel egyetemre, főiskolára.
Beküldve: 2009.11.02 14:26 Készítő: fidelitas
A Fidelitas Győri Szervezete felháborodással szemléli a kormány közösségi közlekedésre vonatkozó újabb és újabb "reformterveit" - Győrinapilap - 2009.11.02.
Az elmúlt időszakban számos ötlet merült fel a kormány részéről, melyek megvalósításuk esetén súlyosan érintenék a közösségi közlekedéssel munkába, iskolába utazó embereket. Ilyen kezdeményezés például az egyes kedvezmények megkurtítása vagy a vasúti szárnyvonalak bezárása.
Beküldve: 2009.11.02 14:24 Készítő: fidelitas
„Nem értjük, hogy miért pont a győri fiatalokkal kell kiszúrni” - Magyar Nemzet - 2009.11.02.
A Győr és Budapest közötti autóbuszvonalon tervezett járatritkítás ellen tiltakozik a Fidelitas győri szervezete. Olyan kormányt szeretnének, amely figyelembe veszi a régiókban élő emberek érdekeit döntései meghozatala előtt – mondta Radnóti Ákos, a Fidelitas győri szervezetének elnöke hétfőn Győrött, az autóbusz-pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.
Beküldve: 2009.11.02 14:23 Készítő: fidelitas
Ismét alkalmatlanságáról tesz tanúbizonyságot a kormány? (+videó) - Hír Tv - 2009.11.02.
A Fidelitas szerint hozzá nem értésről és alkalmatlanságról árulkodik, hogy a kormány olyan távolsági autóbuszjáratokat is megszüntetne, amelyek üzemeltetése nyereséget hoz a Volán-társaságoknak.

Hír Tv video>>>

Beküldve: 2009.11.02 13:01 Készítő: fidelitas
Kiáll a buszokért a Fidelitas - Győri Nap - 2009.11.02.
A fővárosi buszjáratpárok megszüntetése kapcsán kéri a vasút kapacitásának bővítését a győri Fidelitas, az átlagosan napi 5-800 fős buszforgalom elnyelése érdekében.

"A pénz annyi, amennyi" - nyilatkozta korábban az ügy kapcsán Antali Károly, a helyközi közösségi közlekedés átalakításának miniszteri biztosa. A Fidelitas azonban nem érti, miképp lehetséges az, hogy miközben a BKV több száz millió forintot fecsérel el végkielégítésekre és különböző tanulmányokra, addig a kormány spórolásra hivatkozva jelentősen megnehezíti a munkába, iskolába jutás feltételeit és pont erre jut "ennyi" pénz.
Beküldve: 2009.11.02 11:55 Készítő: fidelitas
Török: a Fidesznek gondot jelenthet, ha a Jobbikkal lesz meg a kétharmad - Nyugathír -2009.10.30.
A Győri Fidelitas Egyenes beszéd című rendezvénysorozatának vendégeként érkezett városunkba Török Gábor. A neves politológus beszélgetőtársai Radnóti Ákos, a Győri Fidelitas elnöke és Fekete Dávid alelnök voltak.
Beküldve: 2009.11.02 11:09 Készítő: fidelitas
Az "Egyenes beszéd" vendége Török Gábor politológus (video) - Hircity.hu -2009.10.30.
A győri Fidelitas "Egyenes beszéd" című rendezvényének vendége ezúttal Török Gábor politológus volt

megnézem az előadást>>>

Beküldve: 2009.11.02 11:08 Készítő: fidelitas
Egyenes beszéd: Török Gábor lesz a vendég - Győri Közélet - 2009.10.24.
Hamarosan Török Gábor politológus lesz a győri Fidelitas vendége az
Egyenes beszéd című rendezvénysorozaton, amely eddig is több ismert közéleti személyiséget fogadott, legutóbbin például Navracsics Tibor tartott telt házas előadást.
Beküldve: 2009.10.26 09:26 Készítő: fidelitas
Koszorús László a Fidelitas választmányi elnöke - Magyar Hírlap - 2009.10.05.
A Fidelitas országos választmánya újra Koszorús Lászlót, a Fidesz elnöki stábjának helyettes vezetőjét választotta meg elnökévé. Alelnökké választották Radnóti Ákost, a győri, Oroján Sándort, a Heves megyei elnököt, Magera Tibor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alelnököt, Balogh Gergely Fejér megyei elnököt és Demeter Zita Borsod- Abaúj-Zemplén megyei alelnököt. A választmány ülésén elhangzott, hogy a Bajnai-csomag elfogadásának legnagyobb vesztesei a fiatalok lesznek, mert az államadósság növekedése és az egyre nagyobb mértékű gazdasági visszaesés hosszú távon zálogosítja el a most felnövekvő nemzedék jövőjét.
Beküldve: 2009.10.19 10:26 Készítő: fidelitas
Megerősítették Koszorús Lászlót - Hír Tv - 2009.10.05.
Újra Koszorús Lászlót, a Fidesz elnöki stábjának helyettes vezetőjét választotta elnökévé vasárnap a Fidelitas országos választmánya.
Az ifjúsági szervezet alelnöke lett Radnóti Ákos, a győri szervezet elnöke, Oroján Sándor Heves megyei elnök, Magera Tibor Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei alelnök, Balogh Gergely Fejér megyei elnök és Demeter Zita Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnök.

Az országos választmány ülésén felszólalók szerint a Bajnai-csomag elfogadásának legnagyobb vesztesei a fiatalok lesznek, mert az államadósság növekedése és az egyre nagyobb mértékű gazdasági visszaesés hosszú távon zálogosítja el a most felnövekvő nemzedék jövőjét.

A Fidelitas az eddigiekhez hasonló aktivitással fog részt venni a Fidesz választási felkészülésében – áll az ellenzéki párt ifjúsági szervezetének vasárnapi közleményében.

Beküldve: 2009.10.19 10:24 Készítő: fidelitas
Radnóti Ákos országos alelnök lett - Győri nap -2009.10.05.
A Fidelitas Országos Választmányának alelnökévé választották a szervezet győri vezetőjét Radnóti Ákost. A békéscsabai tisztújító kongresszuson ismét Koszorús László lett az elnöke a Fidelitas tanácskozó és döntéshozó szervének, amely a kongresszusok közötti időszakokban állást foglal stratégiai kérdésekben, továbbá koordinálja a Megyei Választmányok tevékenységét.
Beküldve: 2009.10.19 10:21 Készítő: fidelitas
Kampány a mozgássérültek parkolásáért - Hír Tv - 2009.09.29.
A győri Fidelitas akciót hirdet a mozgássérültek parkolásáért. Honlapjukra olyan fényképeket várnak, amelyeken az autósok jogtalanul, vagyis igazolvány nélkül használják a mozgássérült parkolókat.
Beküldve: 2009.09.29 14:29 Készítő: fidelitas
Kampány a mozgássérültek parkolásáért - Lánchíd Rádió 2009.09.29.
A győri Fidelitas akciót hirdet a mozgássérültek parkolásáért. Honlapjukra olyan fényképeket várnak, amelyeken az autósok jogtalanul, vagyis igazolvány nélkül használják a mozgássérült parkolókat. A fotókhoz rövid leírást is várnak, hogy hol, és mikor fényképezték le az autóst és kérik, hogy a képről egyértelműen derüljön ki, hogy igazolvány nélkül és rokkant parkolóban készült.

Remélik, hogy a képek nyilvánosságra hozatalával kevesebb lesz a szabálytalankodó. A fotókat hétfőtől várják a gyor.fidelitas.hu weblapra.
Beküldve: 2009.09.29 14:25 Készítő: fidelitas
A mozgássérültek parkolását segítik - Kisalföld - 2009.09.29.
A Fidelitas győri szervezete hétfőn országos kampányt kezdeményezett a mozgássérültek védelme érdekében.
Az akció szükségességének igazolására Győrben az Aradi vértanúk útja 18. számú ház előtti, mozgássérülteknek fenntartott parkolót választották.

Nem ok nélkül: a tájékoztató röpke néhány perce alatt is több autós próbált jogosulatlanul beállni a fenntartott helyre.
Beküldve: 2009.09.29 14:23 Készítő: fidelitas
Fidelitas honlapjára várják az illetéktelenül parkolók fotóit - Győri Nap - 2009.09.28.
Kampányt indít a mozgássérültek parkolásáért vagy inkább a mozgássérült parkolók illetéktelen elfoglalóival szemben a győri Fidelitas. Radnóti Ákos, a fiatalokból álló szervezet vezetője elmondta, szeretnék felhívni minden gépkocsivezető figyelmét, hogy tartsa tiszteletben az ilyen parkolókban érvényes szabályokat és mindig gondoljon arra, hogy szabálytalan parkolásával milyen nagy mértékben akadályozza a mozgássérült, illetve kerekes székes személyeket szállító vezetőket. A Fidelitas az internetre teszi fel a szabálytalanul parkoló autók fotóit.
Beküldve: 2009.09.28 16:27 Készítő: fidelitas
Kampány a mozgássérültekért - Oxygen Media - 2009.09.28.
A Fidelitas győri szervezete felháborítónak tartja, hogy országszerte tömegesen vesznek igénybe mozgássérült parkolókat arra egyébként illetéktelen autósok. Ezért kampányt indítottak a mozgássérültek védelme érdekében.
Beküldve: 2009.09.28 16:24 Készítő: fidelitas
Fidelitas akció - Revita Tv -2009.09.28.
A mozgáskorlátozottak számára biztosított parkolóhelyek védelmében hirdetett országos akciót a Fidelitas győri szervezete. Az ifjú politikusok fotókat készítenek a megállóhelyeket jogtalanul használó autókról, melyeket közzétesznek a világhálón. Ilyen felvételt bárki más is beküldhet, s azt remélik, az esetleges nyilvános megszégyenülés visszatartja a szabálytalankodókat a parkolók használatától.

Megnézem a sajtótájékoztató videóját>>>


Beküldve: 2009.09.28 16:22 Készítő: fidelitas
A mozgáskorlátozottak védelme érdekében -gyor.hu -2009.09.28.
A Fidelitas győri szervezete a játszótéri dohányzás és a kamionos előzés elleni civil kezdeményezésük után egy újabb közérdekű akcióba kezdett. – mondta el Fekete Dávid alelnök.
Beküldve: 2009.09.28 14:10 Készítő: fidelitas
Győri Fidelitas: honlap az illetéktelenül parkolók visszaszorítására - Nyugathír -2009.09.28.
Országszerte gyakori jelenség, hogy a mozgássérülteknek fenntartott parkolókat arra illetéktelen személyek foglalják el. Ennek visszaszorítására honlap indult. A Fidelitas győri szervezete a játszótéri dohányzás és a kamionos előzés elleni civil kezdeményezésük után egy újabb közérdekű akcióba kezdett - mondta el Fekete Dávid alelnök.
Beküldve: 2009.09.28 14:06 Készítő: fidelitas
A mozgáskorlátozottak védelme érdekében lépnek fel - Kék Duna Rádió - 2009.09.28.
Újabb közérdekű akcióba kezdett a Fidelitas győri szervezete. A tagok ezúttal a mozgáskorlátozottak védelme érdekében indítanak kampányt. Országosan is tömeges jelenség ugyanis, hogy a mozgássérülteknek fenntartott parkolókat arra illetéktelen személyek foglalják el, és a szervezet most ezt a jelenséget szeretné visszaszorítani. Az akció keretében elindítottak egy internetes oldalt is, ahol közzéteszik a szabálytalankodó autók képét. Az oldalra bárki feltöltheti fotóit, ha hasonló esetet tapasztal.
Beküldve: 2009.09.28 14:02 Készítő: fidelitas
Kampányt indított a mozgássérültek érdekében a Fidelitas - Magyar Nemzet - 2009.09.28.
Országos kampányt indított a mozgássérültek érdekében a Fidelitas győri szervezete, az akcióval azt szeretnék elérni, hogy az autósok ne használják a mozgássérültek járművei számára fenntartott parkolókat – közölte a Fidelitas helyi elnöke hétfőn sajtótájékoztatón.
Beküldve: 2009.09.28 13:58 Készítő: fidelitas
Újra Radnóti Ákos a győri Fidelitas-elnök
Radnóti Ákos, a Fidelitas újabb két évre megválasztott győri elnöke a parlamenti és az önkormányzati választások előtti tagtoborzást és a választási sikerekhez való aktív hozzájárulást tartja kiemelt feladatának. A sajtótájékoztatón ismertették az előző nap lebonyolított tisztújítás eredményeit.
Beküldve: 2009.06.24 19:19 Készítő: fidelitas
A régi elnököt választották a győri Fidelitas élére - Magyar Nemzet - 2009.06.24.
Radnóti Ákos, a Fidelitas újabb két évre megválasztott győri elnöke a parlamenti és az önkormányzati választások előtti tagtoborzást és a választási sikerekhez való aktív hozzájárulást tartja kiemelt feladatának.
A régi-új elnök közölte: folytatni akarja a csapat tagságának bővítését. Jelenleg 165 tagja van a szervezetnek.
Beküldve: 2009.06.24 18:06 Készítő: fidelitas
A régi elnök kapott bizalmat a győri Fidelitasban - Echo Tv - 2009.06.24.
Radnóti Ákos, a Fidelitas újabb két évre megválasztott győri elnöke a parlamenti és az önkormányzati választások előtti tagtoborzást és a választási sikerekhez való aktív hozzájárulást tartja kiemelt feladatának. Szerdai sajtótájékoztatóján szólt arról is, hogy figyelemfelkeltő akciókkal, kezdeményezésekkel erősítik jelenlétüket a helyi közéletben.
Beküldve: 2009.06.24 18:05 Készítő: fidelitas
Tisztújítást tartott a győri Fidelitas - Győrinapilap - 2009.06.24.
A Fidelitas győri csoportja a tegnapi nap tisztújítást tartott. Az eseményen Radnóti Ákos eddigi csoportelnököt újabb 2 évre a teljes tagság támogatásával elnökké választották.

Ügyvezető alelnöki poszt létrehozásával szeretnék az elnökség munkáját megerősíteni, melyet Fekete Dávid eddigi alelnök nyert el. Alelnök lett Takács Tímea, aki eddig is az elnökségben a rendezvényekért felelt. Új alelnökként bekerült a vezetőségbe Németh Jenő Péter, aki a tagtoborzásért, illetve az új tagokkal való kapcsolattartásért felel, illetve a fiatalabb generációt képviseli a szervezetben új arcként.
Beküldve: 2009.06.24 12:45 Készítő: fidelitas
Tisztújítás a Fidelitasnál - Győri Nap - 2009.06.24.
Újabb két évre Radnóti Ákost választották a győri Fidelitas elnökének, a tagok megerősítették Fekete Dávidot és Takács Tímeát alelnöki pozíciójukban is. Az elnökség a továbbiakban a tagtoborzásra helyezi a hangsúlyt a rendezvények és a kampány erősítése mellett.
Beküldve: 2009.06.24 12:44 Készítő: fidelitas
Megtartotta tisztújító ülését a Fidelitas - Győr Online - 2009.06.24.
Megtartotta tisztújító ülését kedden a Fidelitas győri csoportja. A tanácskozásra kétévente kerül sor az országos kongresszus után. A tagok újra Radnóti Ákost szavazták meg a szervezet elnökének, valamint két alelnököt, egy ügyvezető alelnököt választottak. Ezen kívül összegezték az elvégzett munkát és meghatározták a jövő kiemelt céljait.

A tisztújító ülésen a Fidelitas tagjai Radnóti Ákosnak szavaztak bizalmat, ő lesz újabb két évre a szervezet elnöke. Alelnök lett Takács Tímea, aki eddig az elnökségben a rendezvényekért felelt. Új alelnökként bekerült a vezetőségbe Németh Jenő Péter, aki a tagtoborzásért, illetve az új tagokkal való kapcsolattartásért felel, valamint a fiatalabb – középiskolás - generációt képviseli.

Radnóti Ákos, az üléssel kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondta, két éve 135 fővel vette át a csoportot, azóta a létszámuk 20 százalékkal nőtt, most a Fidelitas győri szervezete 165 főt számlál.
Az elnök közölte, a jövőben a tagtoborzásra helyezik a legnagyobb hangsúlyt, készülnek a közelgő választásokra, valamint megyei szintre kiterjesztik az Egyenes beszéd rendezvényt.
Beküldve: 2009.06.24 11:22 Készítő: fidelitas
Fidelitas tisztújítás - Hírcity - 2009.06.24.
Radnóti Ákos maradt a posztján

A Fidelitas győri csoportja a tegnapi nap tisztújítást tartott. Az eseményen Radnóti Ákos eddigi csoportelnököt újabb 2 évre a teljes tagság támogatásával elnökké választották.

Ügyvezető alelnöki poszt létrehozásával szeretnék az elnökség munkáját megerősíteni, melyet Fekete Dávid eddigi alelnök nyert el.

Alelnök lett Takács Tímea, aki eddig is az elnökségben a rendezvényekért felelt.

Új alelnökként bekerült a vezetőségbe Németh Jenő Péter, aki a tagtoborzásért, illetve az új tagokkal való kapcsolattartásért felel, illetve a fiatalabb generációt képviseli a szervezetben új arcként.
Beküldve: 2009.06.24 11:20 Készítő: fidelitas
Kampány az alelnökségért -Revita Tv - 2009.06.15. (video)
Beszélgetés a Revita Tv-ben, 06:44 perc video.Megnézem a Revita Tv Téma című műsorát>>>
Beküldve: 2009.06.17 10:38 Készítő: fidelitas
Alelnökségért kampányol - Kisalföld -2009.06.11.
Radnóti Ákos, a Fidelitas győri szervezetének elnöke kampányt indított a szervezet egyik országos alelnöki posztjának elnyerésére.A hírt, hogy indul a június 19–20-i országos tisztújító kongresszuson az alelnöki pozícióért, a jelölt jelentette be tegnap. Mint ismertette, a Fidelitasnak az országban több mint 200 csoportja és 10 ezernél több tagja van, a jelöltség elnyerése a napokban ülésező megyei választmányok ajánlása alapján lehetséges.

Radnóti Ákost a Fidelitas győri eredményei alapján bátorították az indulásra. A győri csoportot vezetve sikerrel erősítette a kommunikációt, növelte a taglétszámot, biztosította a szervezet állandó jelenlétét a helyi közéletben. Többek között olyan nagy sikerű rendezvények lebonyolítása fűződik a nevéhez, mint az Egyenes beszéd sorozat a Petőfi művelődési házban. A Fidelitas győri, legkiválóbb tagjai a közelmúltban Orbán Viktor Fidesz-elnökkel is találkozhattak. A csoport az európai parlamenti választási kampányban is aktívan részt vett.
Beküldve: 2009.06.16 08:27 Készítő: fidelitas
Alelnöki aspiráns - Revita Tv - 2009.06.11.
A Fidelitas egyik országos alelnöki posztjáért indul az ifjúsági szervezet győri elnöke, Radnóti Ákos. A 200 helyi csoporttal és több mint tízezer taggal büszkélkedő hálózat jövő hét végén, Miskolcon tartja tisztújító kongresszusát. A győri elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: megválasztása esetén azt szeretné megvalósítani nagyban, amit itt, helyben már sikerült elérnie.

A Fidelitas jövő heti kongresszusán elnököt és 15 alelnököt választanak a küldöttek. A vezetői pozíciót jelenleg Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője tölti be. Az ifjúsági szervezet vezetőihez szeretne csatlakozni Radnóti Ákos, aki 2007 februárjától sikeresen fejleszti a győri csoportot. Több helyi rendezvény, kezdeményezés élére álltak már, és országos akciók is fűződnek a nevükhöz. Megválasztása esetén ezt a munkát szeretné folytatni.

Az országos voksolást követően 30 napon belül helyben is tisztségviselőket választanak. Az alelnöki poszt nem zárja ki, hogy Radnóti Ákos a jövőben is irányítsa a győri szervezet munkáját. Ennek továbbra is része lesz a népszerű Egyenes Beszéd című rendezvénysorozat, amely a nyári szünetet követően ősztől folytatódik.

Megnézem a sajtótájékoztató videóját>>>

Beküldve: 2009.06.11 15:53 Készítő: fidelitas
Sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas győri elnöke - Győrinapilap - 2009.06.11.
A Fidelitas győri elnöke Radnóti Ákos sajtótájékoztatót tartott a következő témákban: A Fidelitas győri elnöke indul a június 19-20-án megrendezésre kerülő országos Fidelitas tisztújító kongresszuson az alelnöki pozícióért.


A több mint 200 csoporttal és 10.000 főnél nagyobb létszámmal rendelkező testület alelnöki pozíciójáért több jelentkező is van, a napokban ülésező megyei választmányok ajánlása alapján lehetséges a jelöltség elnyerése, majd ha 3 összejött, ezt követően az országos kongresszus küldöttei szavaznak tikosan. A kampány megindult a jelöltségért, országos tájékoztató és szórólap lett kiadva a Fidelitas győri munkájáról illetve a tervekről. Amit a győri csoport élén eltervezett: kommunikáció erősítése, tagtoborzás, állandó jelenlét a helyi közéletben, s így egy mindenki számára-de különösen a fiatalokra figyelő-ismert és nagy bázissal rendelkező, népszerű szervezet legyen, azt sikerül megvalósítani, a cél, hogy országosan is ezt elérje, ha kicsiben sikerült, akkor nagyban is sikerülhetne.
Beküldve: 2009.06.11 14:49 Készítő: fidelitas
Radnóti Ákos a Fidelitas egyik alelnök-jelöltje - Győr-Online -2009.06.11
Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke indul a szervezet országos tisztújító kongresszusán az egyik alelnöki pozícióért. A jelöltség elnyerése a napokban ülésező megyei választmányok ajánlásával lehetséges. Ha három ajánlás összejött, akkor az országos kongresszus küldöttei szavaznak titkosan a posztok betöltéséről- mondta el Radnóti Ákos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az országos Fidelitas tisztújító kongresszust június 19-20-án rendezik Miskolcon. A több mint 200 csoporttal és 10.000 főnél nagyobb létszámmal rendelkező testület alelnöki pozíciójáért több jelentkező is van, azt azonban egyenlőre még nem lehet tudni, hogy a 15 helyre pontosan hányan pályáznak.
Radnóti Ákos hangsúlyozta, amiket a győri csoport élén eltervezett - kommunikáció erősítése, tagtoborzás, állandó jelenlét a helyi közéletben, s így egy mindenki számára, de elsősorban a fiatalokra figyelő, ismert és nagy bázissal rendelkező, népszerű szervezet legyen, megválasztása után országos szinten is szorgalmazni fogja.
Beküldve: 2009.06.11 12:09 Készítő: fidelitas
Radnóti a Fidelitas alelnöke lenne - Győri Nap - 2009.06.11.
Indul a Fidelitas tisztújító kongresszusán Radnóti Ákos, a győri csoport elnöke, ha megválasztják, vele együtt tizenöten töltik be ezt a pozíciót. A jelölt a helyi csoportok aktivitását kívánja erősíteni, hogy a szervezetet minél inkább megismerjék a fiatalok.

Két évvel ezelőtt 30-an indultak az alelnöki posztért, köztük többen országgyűlési és önkormányzati képviselők is, így vélhetően most is lesz verseny. Radnóti épp ezért konkrét programot dolgozott ki, eszerint megválasztása esetén gyakoribb országos megjelenést, és központilag is segített, hatékonyabb tagtoborzást is szorgalmazna a helyi csoportok aktivitásának erősítése mellett.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Radnóti beszámolt róla; Orbán Viktor győri látogatása kapcsán a Fidelitas tagjainak is alkalma nyílt egy személyes találkozóra, ahol a pártelnököt meghívták az Egyenes Beszéd című rendezvénysorozatukra előadónak. A beszélgetős est sorozat kapcsán elhangzott, a nagy érdeklődés miatt az eredeti elképzelésekkel ellentétben nem zárják azt le, ősszel folytatódni fog.

Beküldve: 2009.06.11 12:08 Készítő: fidelitas
Országos alelnöki posztra pályázik Radnóti Ákos - Oxygen Media -2009.06.11.
A Fidelitas győri elnöke indul a június 19-20-án megrendezésre kerülő országos Fidelitas tisztújító kongresszuson az alelnöki pozícióért. A több mint 200 csoporttal és 10.000 főnél nagyobb létszámmal rendelkező testület alelnöki pozíciójáért több jelentkező is van, a napokban ülésező megyei választmányok ajánlása alapján lehetséges a jelöltség elnyerése, majd ha 3 összejött, ezt követően az országos kongresszus küldöttei szavaznak tikosan. A kampány megindult a jelöltségért, országos tájékoztató és szórólap lett kiadva a Fidelitas győri munkájáról illetve a tervekről. Amit a győri csoport élén eltervezett: kommunikáció erősítése, tagtoborzás, állandó jelenlét a helyi közéletben, s így egy mindenki számára-de különösen a fiatalokra figyelő-ismert és nagy bázissal rendelkező, népszerű szervezet legyen, azt sikerül megvalósítani, a cél, hogy országosan is ezt elérje, ha kicsiben sikerült, akkor nagyban is sikerülhetne.
Beküldve: 2009.06.11 12:07 Készítő: fidelitas
Ésszerűtlen politika - Revita Tv - 2009.05.30.
Ésszerűtlen megszorítások, családellenes kormányzati politika címmel tartott előadást Navracsics Tibor Győrben. A legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője a Fidelitas helyi szervezetének meghívására, az Európai parlamenti választások kampányának hajrájában érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre, hogy tájékoztassa a közvéleményt pártja programjáról, illetve a Bajnai csomaggal kapcsolatos álláspontjáról.

Bajnai Gordon intézkedései mind a családok, a fiatalok és a nyugdíjasok ellen irányulnak - mondta Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője szerint a június 7-ei európai parlamenti választás jó alkalom lesz arra, hogy a voksolók értékeljék az elmúlt 7 év kormányzati munkáját és hangot adjanak nemtetszésüknek. A politikus hangsúlyozta: pártjának konkrét elképzelései vannak arra vonatkozóan, hogy megválasztásuk esetén miként segítsék a fiatalokat.

A tájékoztató után kötetlen beszélgetés kezdődött, ahol elhangzott: körülbelül 40 százalékos részvételi arányra számítanak jövő vasárnap. A párt szerint is nagy esély van arra, hogy a szavazók többsége a Fidesz mellett teszi le voksát, és már azzal is elégedettek lennének, ha a 22 mandátumból 12-t meg tudnának szerezni.Megnézem a sajtótájékoztató és a rendezvény rövid videóját>>>
Beküldve: 2009.06.01 23:39 Készítő: fidelitas
Navracsics: El kell menni szavazni! - Kisalföld -2009.05.29.
„A fiatalok számára lehetőség az EP-választás, az ezen való részvétel olyan bizalmi megerősítést jelent, amellyel számot vethetnek lehetőségeikkel, s egyben jövőjükkel" – szögezte le Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője péntek esti sajtóájékoztatóján, amelyet a hatodik „Egyenes Beszéd" kérdezz-felelek előadását megelőzően tartott.
Beküldve: 2009.05.30 11:14 Készítő: fidelitas
Navracsics: Le kell zárni a reménytelenség fejezetét - Magyar Nemzet - 2009.05.29.
Le kell zárni Magyarországon a reménytelenség fejezetét. Ennek egyik első lépése lehet a június 7-i európai parlamenti (EP-) választás, amelyen az állampolgárok elmondhatják véleményüket Bajnai Gordon politikájáról – jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője Győrben tartott sajtótájékoztatóján pénteken.
Beküldve: 2009.05.30 11:03 Készítő: fidelitas
Reményteljes jövőt ígér a Fidesz (video) - Hircity - 2009.05.29.
Politikai pozíciójának erősödését várja, és igazi párbeszédet ígér mind a többi párttal, mind pedig a külfödre szakadt magyarokkal a FIDESZ EP kampánya. Ha győznek, azt egyértelmű üzenetnek szánják a kormánynak: ELÉG!

Megnézem a sajtótájékoztató és a rendezvény rövid videóját>>>

Beküldve: 2009.05.30 10:58 Készítő: fidelitas
Csomagoljanak (video) - Revita Tv - 2009.05.08.
Győrbe hozta a Bajnai-csomagot a Fidelitas helyi szervezet. A megyeháza előtti téren felállított faháznál jelképesen bemutatták, melyek azok az intézkedések, amelyeket az új kabinet eddig hozott, és amelyeket ez után szándékozik bevezetni. A fiatalok tiltakoznak a társadalom szinte minden rétegét érintő megszorítások ellen, és azt javasolják, inkább a Bajnai-kormány csomagoljon.

Megnézem a videót>>>

Beküldve: 2009.05.08 15:19 Készítő: fidelitas
A Fidelitas elutasítja a Bajnai-féle válságkezelést - Magyar Nemzet - 2009.04.08.
A Fidelitas győri szervezete pénteken felállította a „Bajnai-csomagot” a megyeháza előtti téren, a Fidesz-faház előtt. A szervezet azt szeretné szemléltetni az emberekkel, hogy mi vár rájuk, amennyiben a már elfogadott és az arra váró megszigorító elemeket elfogadják, és jelzi, hogy a Bajnai-féle válságkezelést elfogadhatatlannak tartja.
Beküldve: 2009.05.08 14:14 Készítő: fidelitas
Fidelitas a Bajnai-csomagról - Győr-Online -2009.05.08.
A Fidelitas Győri Szervezete felállította a „Bajnai-csomagot” a Megyeháza előtti téren. A szervezet az akcióval a program megszorító intézkedésinek negatívumaira igyekszik felhívni a figyelmet. Szerintük a csomag, az elfogadott és tervezett intézkedések a kisembereket, a nyugdíjasokat és a fiatalokat fogja rendkívül hátrányosan érinteni.
Beküldve: 2009.05.08 14:11 Készítő: fidelitas
„Itt a csomag! Csomagoljanak!” - Echo Tv - 2009.05.08.
A Fidelitas győri szervezete pénteken felállította a ,,Bajnai-csomag"-ot a megyeháza előtti téren, a Fidesz-faház előtt. Ezzel azt szeretné szemléltetni az embereknek, hogy mi vár rájuk, ha a már elfogadott és az elfogadásra váró megszigorításokat bevezetik, azonkívül jelzi, hogy a Bajnai-féle válságkezelést elfogadhatatlannak tartja. Ha újabb intézkedésre sor kerül, és marad még szabad hely, azt is ráragasztja a ,,csomag"-ra – közölte Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke.
Beküldve: 2009.05.08 13:05 Készítő: fidelitas
A Fidelitas kibontotta a Bajnai-csomagot (video) - Hircity - 2009.05.08.
A kormány megszorító intézékedései ellen tiltakozik a Fidelitas Győri Szervezete. Győrben a sétáló utcán ma jelképesen kibontották a Bajnai-csomagot. Az akció a kormánynak szóló üzenet: Csomagoljanak el!

Megnézem a sajtótájékoztató videóját>>>

Beküldve: 2009.05.08 12:36 Készítő: fidelitas
Fidelitas: van még hely a csomagon - Győri Nap- 2009.05.08.
Feállított egy csomagot a győri Fidesz Informáiós Pontja előtt a győri Fidelitas, amelyen a Bajnai-csomag intézkedései láthatóak. Elmondásuk szerint kerül még intézkedés a csomagra, amelyet május végéig lesz látható."Miért velünk fizettetik meg saját rossz döntéseiket, illetve miért ragaszkodnak ilyen görcsösen a hatalomhoz?" - tette fel a kormányhoz intézett kérdéseit a győri Fidelitas nevében Radnóti Ákos, a szervezet elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.
Beküldve: 2009.05.08 12:07 Készítő: fidelitas
Tilos a dohányzás Győr közterületein lévő játszótereken! - infogyor.hu - 2009.04.24.
A Fidelitas Győri Szervezetének kezdeményezése alapján, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 6/2009. (III.02.) Rendelete szerint, 2009.május 01-től „Tilos a dohányzás a Győr közterületein lévő játszótereken. Szabálysértést követ el és 30.000,-Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki e rendeletet megszegi.”
Beküldve: 2009.04.26 18:54 Készítő: fidelitas
Játszótéri tilalom - Revita Tv - 2009.04.24.
Május elsejétől tilos a dohányzás a győri játszótereken. Erről még februárban döntött a képviselő-testület, amikor rendeletbe foglalta a Fidelitas helyi szervezetének erre vonatkozó kezdeményezését. Az önkormányzat a parkok tisztaságnak megőrzése mellett a dohányosok korlátozásával azt szeretné megelőzni, hogy a gyerekek már kis korukban rossz magatartási mintát lássanak a felnőttektől. A tilalmat táblák jelzik, a szabályszegőket megbüntetheti a közterület-felügyelet

Megnézem a sajtótájékoztató videóját>>>

Beküldve: 2009.04.26 18:49 Készítő: fidelitas
Nincs több cigi a játszótereken - Hircity - 2009.04.24.
A Fidelitas győri elnöke Radnóti Ákos és Fekete Dávid alelnök sajtótájékoztatót tartott 2009.január 26-án, melyen bejelentették dohányzásellenes kampányukat a játszótereken való dohányzás tiltása bevezetése érdekében.
Beküldve: 2009.04.26 18:47 Készítő: fidelitas
Tilos lesz a dohányzás a játszótereken - Kisalföld - 2009.04.24.
Győr - Május elsejétől tilos a dohányzás a megyeszékhely játszóterein, a helyi Fidelitas kezdeményezésére. Radnóti Ákos, a szervezet elnöke és Fekete Dávid alelnök pénteken stílszerűen a Batthyány téri játszótér előtt jelentették be: az önkormányzat egyhangúan elfogadta a januári kezdeményezésüket követően megfogalmazott előterjesztést.

Beküldve: 2009.04.26 18:45 Készítő: fidelitas
Játszótéri tilalom - Győri Közélet - 2009.04.24.
Május elsejétől tilos a dohányzás a város játszóterein. Az erre figyelmeztető
első táblát pénteken a Batthyány parkban helyezték ki. A dohányzásellenes
kampányt a Fidelitas helyi szervezete kezdeményezte, a városi közgyűlés
jóváhagyta.
Beküldve: 2009.04.26 18:41 Készítő: fidelitas
Május 1-től tilos a dohányzás a játszótereken! - www.gyor.hu - 2009.04.24.
Május 1-től hatályos a dohányzást a győri játszótereken megtiltó önkormányzati rendelet. Borkai Zsolt polgármester a felnőttek személyes példamutatását emelte ki…
Beküldve: 2009.04.26 18:36 Készítő: fidelitas
30 ezer forintos bírsággal is sújtható, aki játszótéren dohányzik - Győr Online - 2009.04.24.
Akár 30 ezer forintos bírsággal is sújtható az a személy, aki játszótéren dohányzik. Az önkormányzati rendelet május elsejétől hatályos, de az erre figyelmeztető táblákat már több játszótéren kihelyezték. Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, korábban a kisgyerekek azt a mintát látták, hogy egy-két rájuk vigyázó rágyújt, ez jövő hét péntektől megszűnik.
Beküldve: 2009.04.26 18:30 Készítő: fidelitas
Kikerültek a táblák: elsejétől tilos a dohányzás a játszótereken - Győri Nap - 2009.04.24.
A játszótér területén tilos dohányozni! - május elsejétől minden győri játszóhelyen egy ilyen feliratú tábla figyelmezteti majd a cigarettázókat arra, hogy a szaladgáló, mászókázó gyerekek között nem gyújthatnak rá. A Fidelitas kezdeményezésére nemrég elfogadott önkormányzati rendelet szerint akár 30 ezer forintra is büntethető, aki megszegi az új szabályt.
Beküldve: 2009.04.26 18:28 Készítő: fidelitas
Egyenes beszéd Rogánnal (video) - Hircity - 2009.04.24.
Rogán Antal volt a vendége a Fidelitas győri szervezete által rendezett Egyenes Beszéd sorozatnak április 23-án. A közönségtalálkozót a hircity.hu élőben közvetítette.

Megnézem az előadást>>>

Beküldve: 2009.04.26 18:21 Készítő: fidelitas
Rogán Antal volt a Győri Fidelitas vendége - Győrinapilap - 2009.04.24.
A Fidelitas Győri Szervezete immáron 5. alkalommal rendezte meg közéleti beszélgetős estjét, melynek vendége Rogán Antal országgyűlési képviselő, Budapest V. kerületének fideszes polgármestere volt. A műsort Radnóti Ákos elnök és Fekete Dávid alelnök vezette.
Rogán Antal elmondta, hogy örömmel emlékszik vissza országos Fidelitas-elnöki tevékenységére, melynek legfontosabb eredménye a szervezetépítés volt. A politikus kifejtette...
Beküldve: 2009.04.24 12:17 Készítő: fidelitas
Rogán: az MSZP a túlélésért küzd - Győri Nap - 2009.04.24.
Saját túlélést biztosítja az MSZP a Bajnai Gordon vezett kormánnyal, mondta Győrben Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési képviselője, Budapest V. kerületének polgármestere a Fidelitas vendégeként. Rogán az ötödik vendége volt az ifjúsági szervezet közéleti beszélgetős est sorozatában, ahol a műsort most is Radnóti Ákos elnök és Fekete Dávid alelnök vezette.
Beküldve: 2009.04.24 11:31 Készítő: fidelitas
Fidelitas: kamion előzési tilalmat az autópályákra - Győri Nap - 2009.04.22.
Nem érti a Fidelitas győri szervezete, hogy ha az autópályán a kamionokra vonatkozó előzési tilalom eddigi tapasztalatai jók, akkor miért nem terjesztik ki azt az autópályák egészére.
Az ügy előzménye, hogy a győri Fidelitas levélben kérdéssel fordult Molnár Csaba egykori közlekedési miniszterhez, hogy vezessék be az autópályákon a kamionokra vonatkozó tilalmat. Akkor kiderült, ez kísérleti jelleggel működik már a pályák bizonyos szakaszain, és a most megkapott államtitkári válaszlevélből kiderül, jók a tapasztalatok.
Beküldve: 2009.04.23 08:37 Készítő: fidelitas
Fidelitas: Terjesszék ki a kamionok előzési tilalmát! - Győri Napilap - 2009.04.22.
A Fidelitas győri elnöke Radnóti Ákos és Dr. Szakács Imre országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott 2009. március 19-én a gépjárművel közlekedők védelme érdekében, a kamionok autópályán történő előzési tilalmával kapcsolatban.
Beküldve: 2009.04.22 19:28 Készítő: fidelitas
Előzni tilos! - Revita Tv - 2009.04.22.
Tovább kell folytatni az autópálya-szakaszokon a kamionok előzésének tiltását és kamerarendszer helyett több rendőrt kell szolgálatba állítnai a sztrádákon - ezt kezdeményezte a közlekedési miniszternél a Fidelitas győri csoportja, miután az M1-es és M3-as autópálya több szakaszán kísérleti jelleggel már bevezették a korlátozást. Felhívásuk pozitív fogadtatásra talált a szaktárcánál, azonban az eredeti elképzelést még mindig nem sikerült megvalósítani.

Megnézem a sajtótájékoztató videóját>>>

Beküldve: 2009.04.22 17:27 Készítő: fidelitas
Vigyázz a négykerekűre! Hircity.hu - 2009.04.22.
A gépjárművel közlekedők védelme érdekében, a kamionok autópályán történő előzési tilalmával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Fidelitas, Győrben. A Fidelitas levélben fordult Dr.Molnár Csaba -akkori- közlekedési miniszterhez, tájékoztatást kérve avval kapcsolatban, hogy tervezik-e a kamionok előzésének tiltását további autópálya szakaszokon illetve, a tavalyi, egyes autópálya szakaszokon bevezetett kísérlet óta milyen baleseti-és egyéb közlekedési statisztikái vannak az említett út- szakaszoknak.
Beküldve: 2009.04.22 17:14 Készítő: fidelitas
Határig kiterjesztené az előzési tilalmat a Fidelitas - Győr Online - 2009.04.22.
Egészen a határig kiterjesztené az autópályán a kamionokra vonatkozó előzési tilalmat a Fidelitas Győri Szervezete. Az ezért a célért folyó kampányt még március 19-én indították el, levelet írtak az akkori közlekedési miniszternek, Molnár Csabának. Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, kezdeményezésük pozitív visszhangra talált, de ragaszkodnak eredeti elképzeléseikhez.
Beküldve: 2009.04.22 17:12 Készítő: fidelitas
Előzni tilos! – kamionok az autópályákon - Kisalföld - 2009.04.22.
A kamionok előzési tilalmának több autópálya szakaszra kiterjesztését szeretné elérni a Fidelitas győri szervezete. Ezért egy hónapja levélben fordult a közlekedési miniszterhez. A levélre választ is kaptak, amiről sajtótájékoztatón beszélt Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke.
Beküldve: 2009.04.22 17:10 Készítő: fidelitas
Országos dohányzási tilalmat szeretne a Fidelitas a játszótereken - Győri Nap - 2009.04.08.
Az egész országban dohányzási tilalmat vezettetne be a játszótereken a győri Fidelitas, melynek elnöke Budapesten tartott sajtótájékoztatót elképzeléséről. Radnóti Ákos szerint szükség lenne a dohányzási szokások megváltoztatására. Győrben május elsejétől lesz tilos a város játszóparkjaiban rágyújtani.
Beküldve: 2009.04.08 10:09 Készítő: fidelitas
Országosra bővítené a dohányzási tilalmat a Fidelitas - Győr-Online - 2009.04.08.
Országos méretűre növelné a dohányzási tilalmat a játszótereken a Fidelitas- szögezte le a Szent István Parkban tartott sajtótájékoztatóján Radnóti Ákos, a győri Fidelitas elnöke. A szervezet a fidelitasos önkormányzati képviselők segítségével szeretnék minél több településre eljuttatni a kezdeményezést.
Beküldve: 2009.04.08 10:07 Készítő: fidelitas
Gátat szabna a Fidelitas a játszótéri dohányzásnak - Lánchíd rádió - 2009.04.07.
Betiltaná a dohányzást a játszótereken a Fidelitas - erről beszélt budapesti sajtótájékoztatóján kedden Kérdő Zsuzsa alelnök és Radnóti Ákos, a szervezet győri elnöke. -Önkormányzati rendeletekkel, esetleg törvényekkel szeretné szabályozni a Fidelitas a játszótéri dohányzást. A tiltást táblákkal jeleznék, és a megszegőit szankcionálnák is - mondta kedden egy fővárosi játszótéren Radnóti Ákos, a szervezet győri elnöke.
Kérdő Zsuzsa, a Fidelitas alelnöke elmondta: egy programtervezetet fognak kidolgozni, amelyet eljuttatnak az önkormányzatokhoz és képviselőiket arra kérik, hogy terjesszék a testületek elé a tilalomról szóló javaslatot.
Beküldve: 2009.04.07 21:47 Készítő: fidelitas
A Fidelitas tiltaná a játszótéri dohányzást - Inforadio - 2009.04.07.
A Fidelitas akciót indít annak érdekében, hogy Magyarország minél több településén tiltsák meg a dohányzást a játszótereken. A Fidelitas szerint szükség van arra, hogy törvényben vagy rendeletben tiltsák meg a játszótéri dohányzást - mondta Kérdő Zsuzsa, aki a szervezet debreceni vezetője. Véleménye szerint, a szabályozás eredményeként kevesebb fiatal gyújtana rá.
Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke arról beszélt: évente harmincezren halnak meg a dohányzás ártalmainak következtében, ennek tíz százaléka a passzív dohányos. Szükség lenne a dohányzási szokások megváltoztatására, a cél az, hogy minél kevesebb fiatal dohányozzon - tette hozzá. Közölte, visszatartó erő lenne, ha a tiltást megszegőket szabálysértési bírsággal lehetne sújtani. Radnóti Ákos elmondta, Győrben május elsején lép életbe a játszótéri dohányzást tiltó rendelet.
Beküldve: 2009.04.07 21:43 Készítő: fidelitas
Füstmentes játszótereket! - Kisalföld - 2009.04.07.
A játszótereken a teljes dohányzási tilalom bevezetését kezdeményezte kedden a Fidelitas győri elnöke Budapesten. Győrben már május 1-től élni fog ez a rendelet. „Teljes dohányzási tilalmat szeretne bevezetni a játszótereken a győri Fidelitas. Magyarországon évente harmincezren halnak meg a dohányzás ártalmainak következtében, az áldozatok tíz százalékát a passzív dohányzás öli meg" – mondta, stílszerűen a budapesti Szent István Parkban tartott sajtótájékoztatóján Radnóti Ákos, a szervezet elnöke.
Beküldve: 2009.04.07 21:37 Készítő: fidelitas
Teljes dohányzási tilalmat sürget a játszótereken a Fidelitas - Magyar Nemzet -2009.04.07.
A Fidelitas akciót indít annak érdekében, hogy Magyarország minél több településén tiltsák meg a dohányzást a játszótereken.
Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke arról beszélt: évente harmincezren halnak meg a dohányzás ártalmainak következtében, ennek tíz százaléka a passzív dohányos. Szükség lenne a dohányzási szokások megváltoztatására, a cél az, hogy minél kevesebb fiatal dohányozzon – tette hozzá. Közölte, visszatartó erő lenne, ha a tiltást megszegőket szabálysértési bírsággal lehetne súlytani. Radnóti Ákos elmondta, Győrben május elsején lép életbe a játszótéri dohányzást tiltó rendelet.
Beküldve: 2009.04.07 14:56 Készítő: fidelitas
Akar-e Ön miniszterelnök lenni?
Beküldve: 2009.03.28 19:32 Készítő: fidelitas
Döbbenet - Index.hu -2009.03.28.
A Fidelitas Győri szervezete megdöbbenve tapasztalja az egy hete tartó folyamatokat, mely Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozási szándékát bejelentően követően kialakult.
Beküldve: 2009.03.28 16:46 Készítő: fidelitas
A győri belvárosban keres miniszterelnök-jelöltet a Fidelitas - Győri Nap - 2009.03.28.
"Marha jó irányba, a szakadékba bele" - válaszolt a győri Fidelitas kérdésére az utca embere, miszerint jó irányba menek-e az ország dolgai. "Az MSZP és az SZDSZ egy hete úgy működik, mint egy részvénytársaság humánerőforrás osztálya"- mondta Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke mielőtt társaival elindult, hogy megkérdezze az embereket: akarnak-e miniszterelnökök lenni?
Beküldve: 2009.03.28 11:38 Készítő: fidelitas
Fidelitas: megtiltanák a kamionos előzést - Kisalföld - 2009.03.20.
Az autópályán hosszú kilométereken át balesetveszélyesen előző kamionok miatt levéllel fordult Molnár Csaba miniszterhez a Fidelitas helyi szervezete.

Elnökük, Radnóti Ákos csütörtökön bejelentette: a személygépjárművel közlekedők védelme érdekében mind a gazdasági és közlekedési tárca, mind Szakács Imre ellenzéki országgyűlési képviselő figyelmét felhívják a nagy forgalmú M1-es autópályán az egy-két kilométeres sebességkülönbséggel előző kamionok okozta balesetveszélyre.
Beküldve: 2009.03.23 11:28 Készítő: fidelitas
Nem engedné előzni a kamionokat a Fidelitas az autópályán - Győri Nap - 2009.03.19.
Molnár Csaba, közlekedési miniszterhez fordul a Fidelitas győri szervezete, hogy az eddigieken túl, az autópályák további szakaszain is vezessenek be előzési tilalmat a kamionok számára. Ezek a járművek...
Beküldve: 2009.03.19 19:08 Készítő: fidelitas
Előzési tilalmat vezetne be a Fidelitas az autópályán a kamionoknak - Győr Online - 2009.03.19.
Előzési tilalmat vezettetne be a Fidelitas Győri szervezete az autópályák több szakaszán a kamionoknak, ugyanis a nagy járművek gyakran balesetveszélyesen kerülgetik egymást, feltartva a nagyobb sebességgel közlekedő személyautókat. Radnóti Ákos elnök elmondta, az ügyben dr. Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter.
Beküldve: 2009.03.19 16:24 Készítő: fidelitas
A sztrádák rémei ellen - Hircity - 2009.03.19.
A Fidelitas győri elnöke az országutakon eluralkodott jelenségről, a kamion előzésről tartott ma sajtótájékoztatót, melyen ismertette a közlekedési miniszternek e tárgyban írott levelét. A Fidelitas Szervezete a kezdetektől fogva felelősséget érez a kisebb és nagyobb közösségeinkért és céltudatosan kiáll az értékek képviselete mellett, az emberek jogainak védelme mellett és ennek szellemében fordulok kéréssel T.Miniszter Úr felé.
Beküldve: 2009.03.19 16:18 Készítő: fidelitas
Bővítsék a kamionok előzési tilalmát! - Magyar Nemzet - 2009.03.19.
Az autópályán történő kamionelőzés tiltásának további bővítését kezdeményezi a Fidelitas győri szervezete – közölte a szervezet elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Győrött.

Radnóti Ákos emlékeztetett: tavaly kísérleti jelleggel bevezették a kamionok előzési tilalmát az M1-es és az M3-as autópálya bizonyos szakaszán, és elhangzottak olyan felvetések is, hogy lehetséges az előzési tilalom kiterjesztése további autópályaszakaszokra. Azóta viszont nem lehetett hallani arról, hogy milyen eredménnyel zárult a kísérlet, és van-e szándék a tiltás kiszélesítésére.
Beküldve: 2009.03.19 16:16 Készítő: fidelitas
Megtiltaná az előzést a kamionosoknak a Fidelitas - index.hu - 2009.03.19.
Az autópályán egymás mellett cammogó kamionok fenntartják a forgalmat és balesetveszélyesek.

A kamionok előzési tilalmát szeretné bevezettetni a hazai autópályákon a Fidelitas győri szervezete. A politikusok levélben fordultak Molnár Csaba közlekedési és gazdasági miniszterhez, hogy támogassa az elképzelést. Mint azt a levélben írják az egymást alig egy-két km/órás sebességkülönbséggel előzgető kamionok nemcsak feltartják a forgalmat, hanem balesetveszélyesek is. Tavaly - kísérleti jelleggel - az M1-es és M3-as autópálya egyes szakaszain már megtiltották az előzést kamionok és teherautók számára.
Beküldve: 2009.03.19 16:13 Készítő: fidelitas
Egyenes beszéd - Revita Tv - 2009.02.25.
A Fidelitas győri szervezetének vendége volt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori kiváló labdarúgója. A közönségtalálkozóra a Bencés Gimnázium dísztermében került sor, ahol a hallgatóság kérdezhetett is a legendás jobbhátvédtől.

Szép számmal érkeztek nemcsak a fiatalabb generáció képviselői, de a sokat látott, talán Jenő bácsival egykorú vendégek is. Az est, kissé meglepő módon teljesmértékben politika mentes volt, mint a főszervező elárulta nem véletlenül.

Jenő bácsi élvezettel beszélt labdarúgó pályafutásáról és annak legkiemelkedőbb eseményeiről. A Dorogi Bányászban eltöltött évekről és természetesen - ami megunhatatlan - az 1952-es Helsinki olimpiai aranyéremről, illetve az 1953-as londoni 6-3-ról, mely után, mint mondja óriási ünneplésben volt részük.

Az előadás után természetesen kérdezhetett is a hallgatóság, ám a legnépszerűbb része a programnak mégis a dedikálás volt. Hosszú tömött sorokban érkeztek kicsik és nagyok, hogy a legenda kézjegyét magukkal vihessék emlékül.


Megnézem a videót>>>


Beküldve: 2009.03.10 14:13 Készítő: fidelitas
Egyenes Beszéd Buzánszky Jenővel (video) - Hircity -2009.02.25.
A Fidelitas győri szervezete Buzánszky Jenőt látta vendégül Egyenes Beszéd rendezvénysorozatának keretében. A Bencés Gimnáziumban megtartott találkozóról készült felvételünk:

Megnézem az előadást>>>

Beküldve: 2009.02.25 13:31 Készítő: fidelitas
Buzánszky Jenő a Győri Fidelitasnál járt - Győri Napilap - 2009.02.25.
A Fidelitas Győri Szervezete február 24-én Buzánszky Jenőt, az Aranycsapat legendás hátvédjét látta vendégül a Bencés Gimnázium dísztermében.
A zsúfolásig megtelt teremben az idősebb generáció mellett, akik már élőben láthatták az Aranycsapat briliáns játékát, szép számban képviseltették magukat a fiatalok is.
Beküldve: 2009.02.25 12:14 Készítő: fidelitas
Az Aranycsapat legendája Győrben mesélt nagy idők focijáról! - Kisalföld - 2009.02.25.
Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendája Győrben mesélt a focihoz fűződő szerelméről, a világverő magyar csapatról és a berni tragédiáról. S egy angol milliomosról, aki arra büszke, hogy labdaszedőként láthatta a londoni 6:3-at.
Az Aranycsapat hátvédje ars poeticájával kezdte a szerda esti győri közönségtalálkozót, miszerint "nem kötelező futballistának menni, de ha valaki erre adja a fejét, akkor kutyakötelessége szívét-lelkét kitenni a pályán.
A 80-on túli, még mindig fiatalos sportember így folytatta: "ha valaki tehetséges a labdával, de elpazarolja remek adottságait, nagyon nagy baj. Már csak azért is, mert egy országnak szerezhetne örömöt címeres mezben".
Beküldve: 2009.02.25 09:58 Készítő: fidelitas
Füstmentes játszóterek - Győri Közélet - 2009.01.31.
Megtiltaná a dohányzást a győri játszótereken a Fidelitas városi szervezete. A fiatalok dohányzás elleni kampányt indítanak és dr. Somogyi Tivadar alpolgármester segítségével a döntéshozóknál lobbiznak tervükért.
Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szervezet felvilágosító kampányba kezd a játszótéri dohányzás tiltása érdekében. A terv szerint a fiatalok a helyszínen szólítják meg szórólapjaikkal, plakátjaikkal a szülőket.
Beküldve: 2009.02.06 16:45 Készítő: fidelitas
Megtiltanák a dohányzást a játszótereken - Kisalföld - 2009.01.27.
A Fidelitas győri szervezete kezdeményezi a dohányzás betiltását a játszótereken – jelentette be tegnap Radnóti Ákos elnök. Az elképzelést Somogyi Tivadar alpolgármester javaslattétellel támogatja.
Az ifjúsági szervezet tagjai úgy gondolják, kezdeményezésük mindenki által támogatható. Győr játszóterei az elmúlt években jelentősen megújultak, megszépültek, megfelelnek az uniós normának, de sokakat zavarnak a környékükön elszórt cigarettacsikkek.
Beküldve: 2009.01.27 16:10 Készítő: fidelitas
A győri Fidelitas megtiltaná a dohányzást a játszótereken - Győrinapilap - 2009.01.27.
A győri közgyűlés alkosson rendeletet a játszótereken történő dohányzás megtiltásáról - javasolta Radnóti Ákos, a Fidelitas helyi elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Győrött.
A kezdeményezésre reagálva Somogyi Tivadar jelen lévő alpolgármester, a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője közölte: lát lehetőséget arra, hogy a rendeletet a tavaszi "játszótéri szezon" kezdetére meghozza a közgyűlés.

Beküldve: 2009.01.27 14:23 Készítő: fidelitas
Megtiltaná a játszótéri dohányzást a győri Fidelitas - Magyar Nemzet -2009.01.26.
A győri közgyűlés alkosson rendeletet a játszótereken történő dohányzás megtiltásáról - javasolta Radnóti Ákos, a Fidelitas helyi elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Győrött. A kezdeményezésre reagálva Somogyi Tivadar jelen lévő alpolgármester, a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője közölte: lát lehetőséget arra, hogy a rendeletet a tavaszi „játszótéri szezon” kezdetére meghozza a közgyűlés.
Beküldve: 2009.01.26 17:50 Készítő: fidelitas
Dohányfüst-mentes játszótereket Győr városban! - Infógyőr - 2009.01.26.
A javaslat szerint Győr játszóterein megtiltanák a dohányzást. A közgyűlés hamarosan dönthet a rendeletről. A Fidelitas győri szervezete a győri játszótereken való dohányzás betiltását javasolja, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester pedig felkarolta a kezdeményezést, amelyről akár még februárban rendelet születhet.
Beküldve: 2009.01.26 17:10 Készítő: fidelitas
A kismama dönt: bagó vagy baba - hircity.hu - 2009.01.26.
Hiába a korszerű, magas színvonalú játszóterek, ha az összképet a cigaretta csikk és a szemét rontja. A gyerekek tiszta, felhőtlen szórakozásának megteremtése érdekében indít kampányt a Fidelitas Győri Szervezete. Az országos szintű és pozitív célt szolgáló kezdeményezés beteljesedését mindannyian segíthetjük. Magyarországon már nem újdonság, a Fidelitas azonban most először kezdeményezi Győr városában a dohányfüstmentes játszóterek kialakítását. Nem elég ugyanis a korszerűség és az uniós szabványnak megfelelő eszközök felállítása, a környezetért is tenni kell. Ma már megszokott látvány,hogy pöfékelő kismamákat látunk a mászókák közelében. Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke, hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, ennek megakadályozására egy rendelet bevezetését kezdeményezik.
Beküldve: 2009.01.26 17:05 Készítő: fidelitas
Tilos a dohányzás - Revita Tv - 2009.01.26.
Megtiltaná a dohányzást a játszótereken a Fidelitas győri szervezete. A fiatal politikusok azzal a kéréssel fordulnak az önkormányzathoz, hogy a gyerek és szüleik egészségének védelmében, a terek tisztaságának megőrzésért hozzon rendeletet, amely büntethetővé tenné, ha valaki a játszótéren cigarettázik. Kérelmüket hétfőn írásban is átadták Somogyi Tivadar alpolgármesternek.


Megnézem a sajtótájékoztató videóját>>>
Beküldve: 2009.01.26 15:47 Készítő: fidelitas
Dohányfüst-mentes játszótereket! - www.gyor.hu - 2009.01.26.
A javaslat szerint a győri játszótereken megtiltanák a dohányzást. A közgyűlés hamarosan dönthet a rendeletről…
A Fidelitas győri szervezete a győri játszótereken való dohányzás betiltását javasolja, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester pedig felkarolta a kezdeményezést, amelyről akár még februárban rendelet születhet.

Radnóti Ákos a Fidelitas győri elnöke és Fekete Dávid alelnök 2009. január 26-án számolt be a kezdeményezésről. Mint mondták, a város vezetésének programja révén megújultak játszótereink, megszépült környezetük. Az örömteli fejlődés révén azokat egyre többen veszik igénybe. Meglátásuk szerint, ahol gyermekek játszanak, töltik szabadidejüket, oda nem való a dohányzás, hiszen a gyerekek rossz mintát látnak, és egészségüket is károsítják, ezért dohányzásellenes kampányt kezdeményeznek a játszóterek tekintetében.
Beküldve: 2009.01.26 15:43 Készítő: fidelitas
Fidelitas: ne dohányozzanak a játszótereken! - Győri Nap - 2009.01.26.
Már a februári közgyűlés is dönthet a Fidelitas győri csoportjának kezdeményezéséről, ami szerint meg kell tilatni a játszótereken történő dohányzást, derült ki a Fidelitas mai sajtótájékoztatóján.
- Megújultak a győri játszóterek, a csikkek rengeteg szemetet jelentenek, ezért is kezdeményeztük ezt a javaslatot, amit egyébként pár városban már bevezettek, így mi is az elsők között lennénk - mondta Radnóti Ákos, a Fidelitas győri csoportjának elnöke. Úgy vélte, önmagában a tiltás kevés, ezért szankció bevezetését is javasolta, ami visszatartó lehetne a rendelet esetleges megszegőinek.
Beküldve: 2009.01.26 15:39 Készítő: fidelitas
Tilos lehet a füstölgés a játszótereken - Oxygen Media -2009.01.26.
Füstmentes játszóterek bevezetését kezdeményezi a győri Fidelitas. Ha sikerül rendeletbe foglalni a játszótereken a dohányzás betiltását, akár pénzbírsággal sújthatják azt, aki ezt megszegi. Az országban még csak két vidéki városban tiltották be a játszótéri füstölgést. A Fidelitas győri alelnöke, Fekete Dávid szerint Győrben is jó úton halad a kezdeményezés, hiszen Somogyi Tivadar alpolgármester támogatásáról biztosította a szervezetet. Az alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, ha rajta múlik, a rendelet előkészítését már a február 12-i közgyűlés tárgyalni fogja, így akár már a tavaszi szezonnyitáskor kitehetik a dohányozni tilos táblákat a játszóterekre.
Beküldve: 2009.01.26 15:37 Készítő: fidelitas
Tagtoborzásba kezd a győri Fidelitas - Kisalfold - 2009.01.21.
A Fidelitas győri szervezetének elnöke szerint a fiatalokat érdekli és foglalkoztatja is a politika, de nehéz aktivizálni őket. A győri szervezet taglétszáma a tavalyi adatokhoz képest húsz százalékkal nőtt, és ilyen aktív részvételt a közéletben régóta nem produkált. Az új év programjairól a szervezet elnökét Radnóti Ákost kérdeztük.
Beküldve: 2009.01.23 10:27 Készítő: fidelitas
A Fidelitas a fiatalok bizalmáért - Győri Nap - 2009.01.09.
Elfordultak a fiatalok a politikától - vallja Radnóti Ákos, a Fidelitas két éve megválasztott győri elnöke. A fiatal politikus úgy látja, a kormány tevékenysége az embereket elkeseredetté tette, és már nehezen tudnak olyan mérvű aktivitást kiváltani, mint a korábbi években jóval kevesebb programmal is sikerült, de mindent megtesznek a fiatalok megnyeréséért.
Beküldve: 2009.01.14 17:16 Készítő: fidelitas
Jótékonykodott a Fidelitas - Oxygen Media - 2008.12.16.
A Fidelitas győri csoportja megtartotta hagyományos karácsony előtti jótékonysági akcióját.
A helyszín ezúttal a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház volt, ahol a gyerekosztályokon és a sürgősségi ambulancián lévő kis betegeknek nyújtottak át apró ajándékokat, képeslapot és édességet.
A Fidelitas nagy szeretettel látogatott a gyógyulni vágyó gyermekekhez, és örülnek, hogy sikerült egy kis mosolyt csalniuk a lurkók arcára, és meglepetéssel kedveskedniük karácsony közeledtével nekik; a gyerekek pedig apró, kézzel készített ajándékot nyújtottak át a látogatásért a Fidelitas tagjainak. Radnóti Ákos elmondta, jövőre is folytatják a jótékonysági programot, és próbálnak minél többször hasonló akciókat szervezni.
Beküldve: 2008.12.16 18:29 Készítő: fidelitas
A gyermekosztályra látogatott a Fidelitas - Győr Online - 2008.12.16.
A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályára látogatott el a Fidelitas Győri Csoportja kedden, ahol a tagok az osztályon és a sürgősségi ambulancián fekvő kis betegeknek adtak át apró ajándékokat, képeslapokat és édességet. Radnóti Ákos elnök elmondta, jövőre is folytatják a jótékonysági programot és próbálnak minél többször hasonló akciót szervezni.

Beküldve: 2008.12.16 18:27 Készítő: fidelitas
Egyenes beszéd Csintalan Sándortól - Hircity - 2008.12.09.
A győri Fidelitas vendége volt Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetője. Az Egyenes Beszéd című sorozat legutóbbi rendezvényét a Hírcity.hu élőben közvetítette.

a rögzített felvétel itt látható

Beküldve: 2008.12.09 18:55 Készítő: fidelitas
Csintalan Győrben - Győri Nap - 2008.12.08.
Múlt pénteken Csintalan Sándort, a Hír TV műsorvezetőjét látta vendégül „Egyenes beszéd” című beszélgetéssorozatának harmadik állomásán a Fidelitas Győri Szervezete. Csintalan Sándor őszintén válaszolt a műsorvezetők kérdéseire...
Beküldve: 2008.12.09 16:39 Készítő: fidelitas
Jótékony Fidelitas - Győri Közélet - 2008.12.06.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a győri Fidelitas tagjai nemrégiben Demjén Ferenccel töltöttek egy kötetlen, baráti hangulatú estét. Folytatódik az Egyenes beszéd című programsorozat, melynek legutóbbi vendégei Tarlós István és Csintalan Sándor voltak. Az estekre jövő júniusig havonta egyszer kerítenek sort, a szervezők szeretnék, ha a politikusok mellett országosan ismert közéleti személyiségek, sportolók, előadóművészek és újságírók is Győrbe látogatnának.
Beküldve: 2008.12.08 10:27 Készítő: fidelitas
Győri kérdezz-felelek Csintalan Sándorral - Hír Tv - 2008.12.04.
A Fidelitas győri szervezetének vendége lesz Csintalan Sándor december 5-én este. A Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ színháztermében 19 órától Egyenes beszéd címmel rendeznek beszélgetést a hírTV műsorvezetőjével.
Beküldve: 2008.12.04 16:52 Készítő: fidelitas
Csintalan Sándort várják - Kisalföld - 2008.12.03.
Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetője lesz a Fidelitas következő vendége – jelentette be szerdán Radnóti Ákos, a szervezet győri elnöke.
Az Egyenes beszéd elnevezésű kérdezz-felelek est holnap 7 órakor kezdődik a Petőfi Sándor Művelődési Házban (Árpád út 44.). A belépés díjtalan, kérdéseket már előzetesen is el lehet küldeni az uzenet@gyor.fidelitas.hu e-mail címre. Ez már csak azért is ajánlott, mert az előző, Tarlós Istvánnal zajlott beszélgetésen egyszerűen nem jutott idő minden kérdés megválaszolására.

Radnóti Ákos elmondta, a győri szervezet tagjai nemrég Demjén Ferenccel cseréltek eszmét egy barátságos vacsorán, karácsony előtt jótékony programokat szerveznek. A Fidelitas Közéleti Ifjúsági Akadémiájának jó tapasztalatai alapján csatlakozásra biztatta a közélet iránt érdeklődő kortársait.
Beküldve: 2008.12.04 15:36 Készítő: fidelitas
Aktív Fidelitas - Revita Tv - 2008.12.04.
Az elmúlt hónapokban több exkluzív és figyelemfelkeltő programot szervezett a győri Fidelitas. Egyenes Beszéd című beszélgetősorozatuk második vendége Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője volt, akinek győri látogatására megtelt a Petőfi Sándor Művelődési Ház. Radnóti Ákos, a szervezet városi elnöke és munkatársai idén sem feledkeznek meg a beteg gyermekekről, így őket karácsony előtt keresik fel a kórházban.

A Fidelitas győri szervezete a közelmúltban egy vacsora keretében Demjén Ferenc énekest látták vendégül, akinek szavai - Radnóti Ákos városi elnök szerint- biztatást adtak a csoportnak eddigi munkájuk folytatására. Egyenes Beszéd című rendezvényükkel pedig elérték azt a célt, hogy mozgósítsák a politika iránt érdeklődő fiatalokat. December 5-én Csintalan Sándort, a Hír Tv műsorvezetőjét várják a kérdezz-felelek estre a Petőfi Sándor Művelődési Házba.

A Fidelitas idén is folytatja karácsonyi jótékonysági akcióját, melynek keretében a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályára látogatnak el az ünnep előtt egy héttel, és apró ajándékokkal próbálnak mosolyt csalni a beteg lurkók arcára.
Megnézem a sajtótájékoztató videóját>>>

Beküldve: 2008.12.04 15:20 Készítő: fidelitas
Csintalan Sándor az Egyenes beszéd esten -Oxygen Media - 2008.12.04.
A következő kérdezz-felelek est vendége Csintalan Sándor Hír Tv műsorvezető, újságíró lesz december 5-én, este hétkor a PSVMK színháztermében.
A cél, hogy a jövő júniusig jelentkező havi egyszeri „Egyenes beszéd" estek során ne csak politikusokat, hanem országosan ismert közéleti személyeket, sportolókat, előadóművészeket, újságírókat is vendégül lássunk és a műsorba bárki bekapcsolódhasson kérdéseivel és azokra „egyenes" választ kapjon. A kérdéseket az uzenet@gyor.fidelitas.hu címre várják. A belépés díjtalan.
Beküldve: 2008.12.04 15:16 Készítő: fidelitas
Csintalan Győrben -2008.12.03. - Győri Nap
Csintalan Sándor lesz a vendége az Egyenes Beszéd című ingyenesen látogatható beszélgetős est sorozat harmadik részének, amelyet hónapról hónapra szervez meg a győri Fidelitas, számolt be az eseményről Radnóti Ákos, a szervezet elnöke. Első vendégük Borkai Zsolt polgármester volt, másodszor Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője látogatott el Győrbe. Csintalan estje december ötödikén lesz az Ifiház színháztermében.

Radnóti tájékoztatta az újságírókat a győri szervezet tagjainak korábban megígért exkluzív, meglepetés programokról is, melynek keretében Demjén Ferenccel találkozhattak és vacsorázhattak együtt. - Rózsiban egy igazán közvetlen és rendkívül nyitott, egyenes gondolkodású, igazi legendát ismerhettünk meg, szavai erõt adtak a munkánkhoz és céljaink eléréséhez - mondta az elnök.
Beküldve: 2008.12.04 15:15 Készítő: fidelitas
Egyenes beszéd-est: Tarlós István volt a vendég - 2008.11.18. - Kisalföld
A Fidelitas győri csoportja Egyenes beszéd-estjén pénteken Tarlós Istvánt, a Fidesz budapesti frakcióvezetőjét látta vendégül.
A frakcióvezető kijelentette: nem bánta meg, hogy a főpolgármester-jelöltségért feladta az Óbudát és Békásmegyert magába foglaló kerület polgármesteri pozícióját, melyet négy cikluson keresztül sikerrel töltött be. Egyértelművé tette: 2010 után főpolgármesterként szeretné megvalósítani több évre előre kidolgozott Budapest-koncepcióját.
Beküldve: 2008.11.18 16:26 Készítő: fidelitas
Tarlós István a győri Fidelitas vendége volt - Infógyőr - 2008.11.18.
A Fidelitas győri csoportja beszélgetős est-sorozatának második állomásaként Tarlós Istvánt, a FIDESZ 2006-os főpolgármester-jelöltjét, budapesti frakcióvezetőjét látta vendégül. A frakcióvezető úr beszélgetőtársai Radnóti Ákos elnök és Fekete Dávid alelnök voltak.
Beküldve: 2008.11.17 17:44 Készítő: fidelitas
Tarlós István a győri Fidelitas vendége volt - Győrinapilap - 2008.11.18.
Péntek este a jelenlevő közel 150 fő egy kellemes hangulatú előadás részese volt a szinte teljesen megtelt győri Ifiházban. A Fidelitas győri csoportja beszélgetős est-sorozatának 2. állomásaként Tarlós Istvánt, a FIDESZ 2006-os főpolgármester-jelöltjét, budapesti frakcióvezetőjét látta vendégül.
Beküldve: 2008.11.17 17:42 Készítő: fidelitas
Egyenes beszéd: Tarlós István volt a vendég - Győrinap - 2008.11.17.
Tarlós István szerint Budapestnek nem világvárosnak, hanem Közép-Kelet-Európa regionális központjának kellene lennie. Erről Győrben, a helyi Fidelitas beszélgetős estjén szólt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, korábbi főpolgármester-jelöltje. Az Egyenes beszéd című esten mintegy 150-en vettek részt a győri Ifiházban.
Beküldve: 2008.11.17 09:41 Készítő: fidelitas
Tarlós István volt az Egyenes beszéd vendége - Győr Online - 2008.11.17.
Tarlós Istvánt, a FIDESZ 2006-os főpolgármester-jelöltjét, budapesti frakcióvezetőjét látta vendégül pénteken a Fidelitas győri csoportja az Egyenes beszéd című kérdez felelek esten. A beszélgető esten elsősorban politikai jellegű kérdések merültek fel, de Tarlós István beszélt az újonnan megjelent Vendégjárás Budapesten című könyvéről, valamint magánéletéről is.
Beküldve: 2008.11.17 09:39 Készítő: fidelitas
Tarlós István a győri Fidelitas vendége volt - Oxygen Media- 2008.11.16.
Péntek este a jelenlevő közel 150 fő egy kellemes hangulatú előadás részese volt a szinte teljesen megtelt győri Ifiházban. A Fidelitas győri csoportja beszélgetős est-sorozatának második állomásaként Tarlós Istvánt, a FIDESZ 2006-os főpolgármester-jelöltjét, budapesti frakcióvezetőjét látta vendégül. A frakcióvezető úr beszélgetőtársai Radnóti Ákos elnök és Fekete Dávid alelnök voltak.
Beküldve: 2008.11.17 09:27 Készítő: fidelitas
TARLÓS ISTVÁN EGYENES BESZÉD - 2008.11.14. - HIRCITY
Tarlós István Egyenes Beszéd 2008.11.14-i estjének videója!

Megnézem az előadást


Beküldve: 2008.11.15 18:27 Készítő: fidelitas
Tarlós és Csintalan az év végi vendég - Kisalföld - 2008.11.12.
A Fidelitas győri szervezete a jövőben is folytatja „Egyenes beszéd" elnevezésű programját, amelynek keretében több közéleti személyiség és politikus is érkezik majd Győrbe. A tervek szerint novemberben Tarlós István, decemberben Csintalan Sándor látogat a városba, és lesz egy karácsonyi jótékonysági akció is.
Fidelitas győri szervezete jövő év júniusáig havonta rendezi meg „Egyenes beszéd" elnevezésű beszélgetőprogramját, melynek októberi vendége Borkai Zsolt, Győr város polgármestere volt.

A sikeres program folytatásaként november 14-én Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője érkezik Győrbe, míg december 5-én Csintalan Sándor újságírót látják vendégül. Mindkét rendezvény 19 órakor kezdődik a Petőfi ifjúsági házban. (További információ: gyor.fidelitas.hu.)

– Az „Egyenes beszéd" programunk célja, hogy ne csak politikusokat, hanem közéleti személyiségeket is vendégül lássunk, és jó hangulatú beszélgetéseket hívjunk életre, amelyekbe a hallgatók is bekapcsolódhatnak kérdéseikkel. Szeretnénk, ha minél izgalmasabb programok születnének – mondta el Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke.

A Fidelitas a szemétszedést és parktakarítást is folytatja, mivel rengeteg kedvező visszajelzést kaptak utána. Legutóbb a temető környékét rakták rendbe, a következő akcióra tavasszal kerül sor, amikor szintén egy szemetes területet tisztítanak meg.

Radnóti Ákos a Fidelitas nyári országos kampányának egyik kezdeményezője és arca volt, így sikerült felhívni a figyelmet a helyi csoportra: újabb szimpatizánsokat, tagokat is maguk mellé állítottak. A szervezet egy hétvégi kirándulást is rendez novemberben a tagoknak, illetve látogatást terveznek a Parlamentbe és a győri városházára.
Beküldve: 2008.11.13 09:22 Készítő: fidelitas
Fidelitas-programok - Győri Közélet - 2008.11.08.
Győr egyre tisztább város, aminek biztos jeleként az önkéntesek mindössze egy tucat zsákot tölthettek meg szeméttel a nádorvárosi köztemető kerítése mentén. Az akció sikeres volt, a temető halottak napi látogatóit rendezett környék fogadta, az ifjúsági szervezet tervei között jövőre is két városi szemétszüret szerepel.
Radnóti Ákos a szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy megkezdődött a Fidelitas adventi jótékonysági akciójának szervezése, s már láthatóak a város utcáin az Egyenes beszéd című műsorsorozat következő állomására invitáló plakátok. A vendég Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője lesz, a politikussal november 14-én, este hét órakor találkozhatnak az érdeklődők a Petőfi Sándor Művelődési Központban.
Beküldve: 2008.11.09 16:38 Készítő: fidelitas
Egyenes beszéd: Tarlós István a következő vendég - Győri Nap - 2007.11.07.
Tarlós István lesz a győri Fidelitas Egyenes beszéd című beszélgetés sorozatának a következő vendége, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője november 14-én látogat el a Petőfi Sándor Művelődési Házba. A 19 órakor kezdődő estről Radnóti Ákos, győri Fidelitas elnök elmondta, a díjtalan belépés mellett várják a kérdéseket akár helyben, akár az uzenet@gyor.fidelitas.hu email címre. A program este 19 órakor kezdődik.
Beküldve: 2008.11.09 16:30 Készítő: fidelitas
Fidelitas sajtótájékoztató - Oxygen Media - 2008.11.07.
A héten megtartott Fidelitas sajtótájékoztatón Radnóti Ákos értékelte az elmúlt hetek eseményeit.
A Fidelitas elnöke elmondta: sikeres volt az a szemétszedő akció, mely során kb. 12 nagy zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze. Az október 23-i koszorúzáson is részt vett a Fidelitas, amin sok győri lakos is jelen volt. Radnóti Ákos hozzátette: fontosak a nemzet iránti érzések, amit az ilyen megemlékezésekkel lehet tovább mélyíteni.
Egyenes Beszéd est 11.14-én
Az első Egyenes Beszéd est vendége Borkai Zsolt polgármester volt. A Fidelitas tovább folytatja a programot, így november 14-én Tarlós Istvántól kérdezhetnek az érdeklődők.
November 14-én, 19.00-tól Tarlós István, fővárosi frakcióvezető lesz a Fidelitas, Egyenes beszéd című beszélgetős estjének a vendége a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Az érdeklődők e-mailen, és a helyszínen is kérdezhetnek majd. Radnóti Ákos, a Fidelitas elnöke kiemlete, hogy az Egyenes Beszéd során, egy személyesebb beszélgetésre törekednek, így a vendéget másik oldalukról is megismerhetik a jelenlévők.
Tarlós István után, Csintalan Sándor lesz a vendég, december 5-én.
Beküldve: 2008.11.07 16:39 Készítő: fidelitas
Tarlóst várja beszélgetésre a Fidelitas - 2008.11.06. - Kisalföld
Győr - Kevesebb a szemét, mióta rendszeresen szedik, állapította meg a Fidelitas győri szervezetének vezetője, Radnóti Ákos. A szervezet több éve ősszel és tavasszal ugyanoda, Marcalvárosba, a köztemető környékére jár vissza a közterület megtisztítására. Egy ideje azt észlelték, hogy egyre kevesebb szemét termelődik újra, és ezt tevékenységük eredményeként is értékelik.

A fiatalokat – 14-35 éves korosztályt – tagjai sorába váró társaság a közéletből is kiveszi a részét, október 6-án és 23-án a városban tartott rendezvényeken koszorúztak. Megtartották Egyenes beszéd elnevezésű rendezvénysorozatuk első találkozóját Borkai Zsolt polgármesterrel. Saját kérdéseik mellett az e-mail-en érkezettekre is választ kaptak, sőt, a helyszínen megfogalmazottakat ugyancsak feltehették. A találkozó sikerét újonnan soraik közé lépő tagokkal mérhette a szervezet.

Következő vendégük november 14-én este 7 órától Tarlós István, a Fidesz budapesti frakcióvezetője lesz a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Az ő személye iránti érdeklődést fokozhatja, hogy nemrég jelent meg a Vendégjárás Budapesten című könyve. A neki szánt kérdéseket már most el lehet küldeni az uzenet@gyor.fidelitas.hu e-mail címre. Természetesen a helyszínen is meglesz a lehetőség, de az idő hatékony kihasználása érdekében csak írásban.

A győri Fidelitas már több alkalommal szervezett táborozást, ezt erre az őszre is tervezik, helyét, pontos dátumát időben nyilvánosságra hozzák. A hagyományos karácsonyi jótékonysági akciójukra megkezdték a felkészülést.
Beküldve: 2008.11.06 17:00 Készítő: fidelitas
Tarlós István lesz az Egyenes beszéd következő vendége -2008.11.06. - Győr-Online
Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, korábbi főpolgármester-jelölt lesz a vendége a november 14-i „Egyenes beszéd” című kérdez-felelek programnak a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A 19 órakor kezdődő esten a politikustól a közelmúltban megjelent Vendégjárás Budapesten könyvéről is lehet kérdezni.

Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, programra életkortól, tagságtól függetlenül várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan.
A budapesti politikusnak a résztvevők akár a helyszínen is feltehetik kérdéseiket, de elküldhetik azt az uzenet@gyor.fidelitas.hu e-mail címre is.
Beküldve: 2008.11.06 16:53 Készítő: fidelitas
Szemétszedés Marcalvárosban - Revita Tv - 2008.10.21.
A Fidelitas Győri Szervezet szombat délelőtt a Marcalváros temető felőli részétől a Pápai útig végzett vállalkozó kedvű tagjaival és szimpatizánsaival hulladékgyűjtést. A zsákokat, kesztyűket a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. biztosította ugyanúgy, mint az összegyűjtött szemét elszállítását is.

Általában nem azok szoktak elmenni egy közterületet megtisztítani a szeméttől, akik azt oda kiszórják napi rendszerességgel, hanem mások. Olyanok, akiknek bántja a szemét a környezet semmibevétele, a sok szemét, a bűz és mindenféle környezeti ártalom.

A zsákokat és a kesztyűket a Győri Kommunális Szolgáltató biztosította, mint ahogy a teli zsákok elszállítását és kezelését is. A szemét összetétele egészen változó volt, van fantáziája a szemetelőknek. Érdekes volt megfigyelni a parkolóknál, ahogy az útvezetők fantáziájuknak teret engedve körbeszórják a járművüket a belőlük száműzöztt szeméttel, mondván, hogy a kocsiban aztán rend legyen, mert az a lelke mindennek.

Megnézem a Revita Tv videóját >>>
Beküldve: 2008.10.27 09:57 Készítő: fidelitas
Szemétgyűjtés a Fidelitas-szal - Oxygen Media - 2008.10.19.
Marcalváros 1. területén gyűjtött szemetet a Fidelitas Győri Szervezetének csapata.

A gyűjtést a köztemetővel szembeni parkosított, kiserdős rész mellett, illetve a Pattantyús Iskola környékén végezték el.
Tavasszal a Szauter utca környékét tették rendbe, most a meghírdetett évi kétszeri parktakarítás őszi munkálatai keretében mintegy 15 zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze pár óra alatt ebben a városrészben.
Beküldve: 2008.10.27 09:53 Készítő: fidelitas
Szemetet szedett a Fidelitas - 2008.10.18. - Kisalföld
Győr - Marcalváros 1. területén gyűjtött szemetet a Fidelitas Győri Szervezetének csapata a köztemetővel szembeni parkosított, kiserdős rész mellett, illetve a Pattantyús Iskola környékén.

Tavasszal a Szauter utca környékét tették rendbe, most a meghírdetett évi kétszeri parktakarítás őszi munkálatai keretében mintegy 15 zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze pár óra alatt ebben a városrészben. Folytatás jövő tavaszal a város egyik másik részén! Fényképek a gyor.fidelitas.hu weblap galériában!
Beküldve: 2008.10.22 16:58 Készítő: fidelitas
Mi újság, Fidelitas? - Győri Közélet - 2008.10.04.
A Fidelitas győri szervezete nyáron sem tétlenkedett, vakáció helyett politikai kampányban vettek részt a fiatalok. Októberben pedig Egyenes beszéd címmel elõadássorozatot indít országosan ismert közéleti szereplők részvételével. A csapat őszi terveiről az elnökkel, Radnóti Ákossal beszélgettünk.
– Milyen programokat kínál a Fidelitas az õszi, közéleti fõszezonban?

– Egyenes beszéd címmel október 10-én elõadássorozatot indítunk, ahová helyi és országosan ismert közéleti személyiségeket, politikusokat hívunk meg. Elsõként, pénteken este hat órakor Borkai Zsolt polgármester lesz a vendégünk a megyeházán. Az egyórásra tervezett beszélgetésben a fiatalok nyíltan, tabuk nélkül kérdezhetnek a politikustól. Azt várjuk, hogy a válaszok ugyanilyenek lesznek. Havonta egy elõadást tervezünk, november 14-én Tarlós István, december 5-én Csintalan Sándor lesz az elõadó, a beszélgetõtárs. A rendezvény ingyenes és nyilvános, nem csak a fiatalokat
várjuk. Azt szeretnénk, ha jó hangulatú esték követnék egymást, egészen júniusig. Az Egyenes beszéd mellett természetesen más programjaink is lesznek, már szervezzük többek között a karácsonyi jótékonysági akciónkat.

– Tavasszal megszabadították a Szauter utcát a szeméttõl. Akkor azt ígérték, hogy az akciónak folytatása lesz.

– Így van, azt vállaltuk, hogy évente kétszer, tavasszal és õsszel kitakarítunk egy-egy szemetes közterületet. Tavasszal harminc zsákot töltöttünk meg, most, október 18-án hasonlóan látványos eredményre számítunk. A marcalvárosi köztemetõ melletti parkrész rendbetételére hívjuk tagjainkat és a segíteni akaró gyõrieket.
Beküldve: 2008.10.22 16:53 Készítő: fidelitas
Borkai Zsolt: betartjuk az ígéreteinket - Győri Nap - 2008.10.18.
Él a város, ezt nagyon fontosnak érzem – mondta Borkai Zsolt polgármester a győri Fidelitas Egyenes beszéd című rendezvénysorozatának első vendége.

A sorozat részeként helyi és országos politikusok, közéleti személyiségek kötetlenebb stílusban, egy beszélgetés keretében számolnak be pályafutásukról, és munkájukról, illetve az elért eredményekről.

Borzasztó a jogi lassúság, a bürokratikus rendszer, nehéz egyről a kettőre jutni, mondta beszélgetésen a polgármester, aki ennek ellenére ígérete szerint megvalósítja a programjában megfogalmazott célokat, így megépül a Széchenyi tér, és elkészül a Barátság park is.

Borkai beszámolt róla, ennél többet is tesznek, hiszen 2010-re elkészül a Sziget-Révfalusi híd, és megépül a Bácsai út is. Az északi elkerülőre azonban nem lát esélyt, hiszen mint mondta, az állami feladat, és legalább 30 milliárd forintba kerül, amit Győr nyilvánvalóan nem tud megfinanszírozni.

Borkai azt is hangsúlyozta, bár döntések születtek az állami illetve uniós pénzek kapcsán, a városba egyelőre nem érkezett pénz, és jelenleg még Győr állja a beruházásokkal kapcsolatos költségeket.

A rendezvénysorozat következő vendége Tarlós István, a fővárosi Fidesz frakció vezetője lesz.
Beküldve: 2008.10.18 15:23 Készítő: fidelitas
Fidelitas - Lejárt lemez -2008.10.14. - Revita Tv
Válogatás CD-t készített a Fidelitas a bukott kormányprogramokból. A "lejárt lemezen" olyan, Gyurcsány Ferenc által elmondott ígéretek szerepelnek, melyek közül az ellenzék szerint semmi sem valósult meg. A Fidelitas úgy véli: fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy az elmúlt időszakban nem csak a parlamenti többség szűnt meg, de már a társadalom sem támogatja a szocialista kormányt.

Az elmúlt 3 és fél évben összesen 8 kormányprogram jelent meg, a közös bennük az, hogy egyik sem valósult meg - jelentette ki Borsi Róbert, a Fidelitas megyei elnöke. Szerinte épp az ellenkezője történt annak, amit a miniszterelnök az elmúlt években mondott. A fiatal politikus az adócsökkentés illetve a munkahelyteremtés ígéretét hozta fel példaként. A most megjelent kiadvány célja az, hogy felhívja a politikusok és a társadalom figyelmét a hazugságokra.

A cd-t egy múlt heti parlamenti ülésen a szocialista képviselőknek is kiosztották, akik azonban nem fogadták szívesen az ajándékot: mindet visszaadták a Fideszes honatyáknak.
Beküldve: 2008.10.16 09:39 Készítő: fidelitas
"Lejárt lemez"-t adott ki a Fidelitas -2008.10.14. - Győr Online
A Fidelitas lemezre gyűjtötte össze a Kormány elmúlt éveinek bukott programjait, ígéreteit. Borsi Róbert, a Fidelitas Győr-Moson-Sopron Megyei elnöke szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök alkalmatlanságát bizonyítja, hogy az elmúlt három és fél évben nyolc programot terjesztett elő, és ezek közül egyik sem úgy valósult meg, ahogy azt leírták.

A Lejárt lemez című CD-n a 2005 februárjában meghirdetett Munka, otthon, biztonság, az ugyanezen az év májusában közzétett Száz lépés, valamint az egy évvel később Szabadság és szolidaritás címmel meghirdetett programokból szerepelnek a miniszterelnök által elmondott mondatok. Tartalmazza a lemez a 2006 júniusában született Új egyensúly programot, a 2007 szeptemberben hirdetett 48 pontos programot, a Tisztasági csomagot 2007 októberből, az idén februári Új polgárosodás programot és az augusztusi Megegyezés programot is- mutatott rá a megyei elnök.
A Fidelitas az akcióval arra akarja ráirányítani az MSZP képviselőinek figyelmét, hogy a miniszterelnök eddigi összes programja megbukott, mert a Kormány a programokkal szöges ellentétben cselekedett.
Beküldve: 2008.10.15 18:54 Készítő: fidelitas
A polgármestert kérdezték a fiatalok - Győr-Online - 2008.10.13.
A győri polgármester sportolói múltjára, korábbi iskolaigazgatói munkájára, jövőbeli terveire és szabadidejére, valamint a városban megvalósuló beruházásokra voltak kíváncsiak azok a fiatalok, akik részt vettek a Fidelitas Egyenes beszéd című rendezvényén, melynek Borkai Zsolt volt a vendége.

Az egy órás rendezvényen a műsorvezetők és a közönség kérdezte a városvezetőt, de előzetesen e-mailben is érkeztek kérdések.

A következő Egyenes beszéd novemberben lesz, akkor Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője lesz a vendég.
Beküldve: 2008.10.13 17:42 Készítő: fidelitas
Egyenes Beszéd -2008.10.11. - Revita Tv
Borkai Zsolt polgármester volt a vendége pénteken este a Fidelitas Győri Csoportja által első alkalommal megszervezett közéleti beszélgetősorozatnak. Az Egyenes Beszéd című rendezvénynek a megyeháza díszterme adott otthont, ahol a politika iránt érdeklődő fiatalok sportolói múltjáról, és városvezetői tevékenységéről kérdezték a polgármestert.

Megnézem a Revita Tv összefoglalóját

Beküldve: 2008.10.13 11:42 Készítő: fidelitas
Sajtótájékoztató Videó - 2008.10.01 - Revita Tv
Az alábbiakban megnézhetitek a sajtótájékoztató Revita Tv-s Híradós változatát.

Megnézem a sajtótájékoztató videóját
Beküldve: 2008.10.06 11:35 Készítő: fidelitas
Lendületben a Fidelitas - 2008.10.02. - Kisalföld
Győr - A közvélemény-kutatások szerint sikeres és pozitív visszhangot keltett a győri és debreceni Fidelitas kezdeményezésére indult „Gyurcsány a hibás" kampány – jelentette be tegnap Radnóti Ákos.

A Fidelitas városi elnöke elmondta, a sikerről a gyurcsanyahibas.blog.hu címre folyamatosan beérkező rengeteg fénykép is tanúskodik, a nyári időszakban a kampány országos méretűvé duzzadt. Az országos sajtóvisszhang következményeként számos fiatal csatlakozott a Fidelitas győri csoportjához.

A csoport őszi-téli tervei között Radnóti Ákos elsőként az Egyenes beszéd elnevezésű, exkluzív vendégekkel zajló előadás-sorozat beindítását említette. A nyilvános és ingyenes, fiatalok és idősek érdeklődését egyaránt felkelteni hivatott sorozatban elsőként október 10-én este 6 órakor Borkai Zsolt polgármesterrel találkoznak a megyeháza dísztermében. November 14-én Tarlós Istvánt, december 5-én Csintalan Sándort fogadják.
Beküldve: 2008.10.02 09:54 Készítő: fidelitas
Egyenes beszéd a Fidelitastól 2008.10.01. - Revita Tv
Közéleti beszélgetősorozatot indít októbertől a Fidelitas győri csoportja Egyenes beszéd címmel. Radnóti Ákos a szervezet elnöke ma sajtótájékoztatón számolt be a részletekről. A tervek szerint havi rendszerességgel szervezik meg a rendezvényt, amelyre mindig exkluzív vendégeket hívnak. Az első nyilvános kérdezz-feleleket október 10-én a megyeházán tartják, amelynek vendége Borkai Zsolt, Győr polgármestere lesz.

Nyári kampánysorozata után sem ül ölbe tett kézzel a Fidelitas győri csoportja. Őszi programsorozatukat ma ismertette Radnóti Ákos, a szervezet elnöke. Október 10-én útjára indítják azt a beszélgetősorozatot, amit azzal a céllal szerveznek meg, hogy felkeltsék a politika iránt érdeklődő fiatalok figyelmét. Az Egyenes beszéd című rendezvény első vendége a város polgármestere, Borkai Zsolt lesz, aki egy órán keresztül válaszol az érdeklődők kérdéseire.
Beküldve: 2008.10.01 17:48 Készítő: fidelitas
2008.10.01.- Győri Online
Előadássorozatot indít októbertől a győri Fidelitas, amelynek helyi és országos politikusok, közéleti személyiségek lesznek a vendégei. Az Egyenes beszéd című rendezvényekre ingyenes lesz a belépés és nemcsak a szervezet tagjait várják- mondta el a győri Fidelitas elnöke. Radnóti Ákos beszélt arról is, hogy az utóbbi időben nőtt a taglétszámuk, jelenleg 144-en vannak, de bízik benne, hogy évvégére akár 40-50 új tag is csatlakozik hozzájuk.

Október 10-én este hat órakor a Megyeházán Borkai Zsolt polgármester lesz az Egyenes beszéd című előadássorozat első vendége, majd novemberben Tarlós Istvánt, a Fidesz volt budapesti főpolgármester-jelöltjét, fővárosi frakcióvezetőt, decemberben pedig Csintalan Sándort, az egyik televíziós csatorna műsorvezetőjét, korábbi országgyűlési képviselőt várják a városba. Radnóti Ákos, a szervezet őszi programjaival kapcsolatban elmondta, részt vesznek és koszorúznak a közelgő nemzeti ünnepeken, október 18-án pedig folytatják park gondozási akciójukat és megtisztítják a marcalvárosi köztemetőt és környékét. Karácsonyra pedig jótékonysági akcióval készül a helyi Fidelitas, egy fiatalokkal is foglalkozó intézményt keresnek majd fel.
Beküldve: 2008.10.01 17:46 Készítő: fidelitas
BESZÉLGETÉS A KLUB RÁDIÓBAN!
Az alábbiakban meghallgathattok egy beszélgetést Radnóti Ákossal a Fidelitas győri Elnökével a Klub Rádió 2008.08.21-i "Plenáris" adásából. A vita másik résztvevője a Demokratikus Hálózat (!?) elnöke... A műsorvezető Bocskay Zsolt.

Meghallgatom az első részt>>>

Meghallgatom a második részt>>>


Beküldve: 2008.08.21 17:57 Készítő: fidelitas
BESZÉLGETÉS AZ ECHO TV-N ÉS AZ ATV-N!
Az alábbiakban megnézhetitek az ECHO TV 2008.08.18. "Napi Aktuális" illetve az ATV 2008.08.19-i "Reggeli Jam" c. adásában elhangzott beszélgetést Radnóti Ákossal.

Megnézem az Echo Tv riportot

Megnézem az ATV  riportot

Beküldve: 2008.08.19 12:45 Készítő: fidelitas
"Gyurcsány a hibás" - 2008.08.18. - MAGYAR HÍRLAP
Az emberek kétharmada a miniszterelnököt teszi felelőssé

Országos plakátakciót indít a Fidelitas, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy az ország jelenlegi helyzete miatt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hibás. Tegnap a szervezet plakátbemutatót tartott a fővárosban.

Kérdő Zsuzsa, a Fidelitas debreceni és Radnóti Ákos, a szervezet győri elnöke arról beszélt, hogy a baloldali kormány azt gondolja, bármit megtehet, mert az következmények nélkül marad.
Beküldve: 2008.08.19 11:51 Készítő: fidelitas
Indul a Gyurcsány a hibás országos plakátragasztási akció - 2008.08.18- ECHO TV
A Fidelitas országos plakátakciót indít: a következő időszakban több száz helyen jelennek meg Gyurcsány a hibás feliratú óriásplakátok – erről Ágh Péter, a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

A Gyurcsány a hibás kampányt kezdeményező Kérdő Zsuzsa, a debreceni Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy az akció néhány héttel ezelőtti elindulása óta pozitív visszajelzéseket kapnak az emberektől országosan. Szerinte az emberek igénylik, hogy valaki megnevezze ki a felelős a mindennapi életüket érintő hibás döntésekért.

Radnóti Ákos, a győri Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy az embereket joggal bosszantják azok a döntések, amelyekre a kormány feleslegesen pazarolja az adófizetők pénzét. Szerinte ilyen például a tízmilliárdos kormányzati negyed beruházás, vagy a 200 millió forintért készült kormányszóvivői honlap.

Ágh Péter emlékeztetett arra, hogy a Gyurcsány a hibás kampány során előzőleg az egészségügyi reform hibás döntéseire hívták fel a figyelmet, most pedig arra akarnak figyelmeztetni, hogy a kormány ígéretei ellenére Magyarország az unióban az utolsó helyek egyikén áll a foglalkoztatási adatokat tekintve. Mint mondta, a regisztrált munkanélküliek között egyre nő a pályakezdő állástalanok száma, és szerintük ennek hátterében is Gyurcsány Ferenc és kormánya hibás gazdaságpolitikája áll.
Beküldve: 2008.08.19 11:44 Készítő: fidelitas
A Fidelitas szerint az OPNI-ért is Gyurcsány Ferenc a felelős - MAGYAR HÍRLAP - 2008.08.10.
Gyurcsány Ferenc a hibás a kórházbezárásokért és az egészségügy rossz állapotáért is – állította tegnap a Fidelitas két politikusa a kormánydöntés alapján bezárt budai Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) kapui előtt.

Már január óta nem gyógyítanak a csaknem százötven évvel ezelőtt alapított OPNI-ban. Széthullottak a szakmai műhelyek, fölmorzsolódott az ott koncentrált tudás. A szakma azonban hiába kongatta meg vészharangot, amiért a betegek ellátás nélkül maradtak, mert a Lipót bezárása nem járt együtt más intézmény fejlesztésével, új központ kiépítésével.

"Az egészségügyi reform kudarcba fulladt, egyre rosszabb az egészségügyi ellátás, egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az egészségügyi dolgozók is" – ezt már Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke állította. Mint mondta, meg kell nevezni, ki a felelős azért, hogy rossz irányba megy az ország. Szerintük ez nem más, mint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Radnóti elmondta azt is, mióta elindították akciójukat, számos olyan felvételt kaptak a világhálón arról, hogy matricáikat felragasztották azoknak az egészségügyi intézményeknek a falára, amelyek a kormány intézkedésének estek áldozatul.
Beküldve: 2008.08.11 12:32 Készítő: fidelitas
A Fidelitas Gyurcsányt hibáztatja - DUNA TV - 2008.08.10.
A Fidelitas szerint a kórházbezárásokért és az egészségügy rossz állapotáért is Gyurcsány Ferenc a hibás - mondta Kérdő Zsuzsa, a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke vasárnap Budapesten.

Az egyik oldalon hatalmas pénzkidobást lehet látni a kormány részéről, a másikon nagyon sok pénzhiányból adódó probléma kerül a felszínre. A kórházbezárás, a gyógyszerhiány, az ágyszámcsökkentés mindennapos problémává vált Magyarországon - tette hozzá Kérdő Zsuzsa a bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) előtt tartott sajtótájékoztatón.

Radnóti Ákos, a győri Fidelitas elnöke szerint az egészségügyi reform kudarcba fulladt, egyre rosszabb az egészségügyi ellátás, egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az egészségügyi dolgozók is. A múlt héten kezdett, Gyurcsány a hibás című kampány keretében eddig is nagyon sok visszajelzés érkezett az egészségügy rossz állapotáról - mondta a politikus.

Az emberek megelégelték azt, hogy rossz irányba megy az ország. Épp ezért meg kell nevezni a felelőst, aki nem más, mint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - tette hozzá Radnóti Ákos.

A Fidelitas a múlt héten kezdte el Gyurcsány a hibás elnevezésű kampányát. Ennek keretében arra kérik az állampolgárokat, hogy nevezzék meg azokat a problémákat, amelyekért szerintük a miniszterelnök és az elhibázott kormányzati döntések a felelősek.
Beküldve: 2008.08.11 12:29 Készítő: fidelitas
Gyurcsány a hibás az egészségügy rossz állapotáért - Magyar Nemzet - 2008.08.10.
Az egyik oldalon hatalmas pénzkidobást lehet látni a kormány részéről, a másikon nagyon sok, pénzhiányból adódó probléma kerül a felszínre. A kórházbezárás, a gyógyszerhiány, az ágyszámcsökkentés mindennapos problémává vált Magyarországon – tette hozzá Kérdő Zsuzsa a bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) előtt tartott sajtótájékoztatón.

Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke szerint az egészségügyi reform kudarcba fulladt, egyre rosszabb az egészségügyi ellátás, egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az egészségügyi dolgozók is. A múlt héten kezdett, Gyurcsány a hibás című kampány keretében eddig is nagyon sok visszajelzés érkezett az egészségügy rossz állapotáról – mondta a politikus.
Beküldve: 2008.08.11 12:25 Készítő: fidelitas
„Gyurcsány a hibás!” - tiltakozás az OPNI bezárása miatt -HÍR TV -2008.08.10.
Az Országos Pszichiátriai és Neurológia Intézet (OPNI) előtt tartotta vasárnapi tiltakozó akcióját a „Gyurcsány a hibás!” akciócsoport. Nagyjából tizenkét fidelitasos fiatal gyűlt össze az épület előtt, hogy transzparensükön hirdessék, szerintük ki tehető felelőssé az egészségügyi intézmény bezárásáért.

Kérdő Zsuzsa a Fidelitas alelnöke azt mondta, hogy akciójuk nyomán az országban egyre többen nevén nevezik a problémákat és azokat, akik ezekről tehetnek.

A tiltakozó csoportot július végén hozta létre a Fidesz ifjúsági szervezete. Azóta országszerte osztogatják a „Gyurcsány a hibás” feliratú matricákat. Ezenkívül arra kérnek mindenkit, hogy ragasszák ki ezeket jól látható helyekre, fotózzák le, és küldjék el a képet e-mailben arra a webcímre, amelyet kifejezetten emiatt az akció miatt hoztak létre. Ennek címe: www.gyurcsanyahibas.blog.hu.

Azóta nagyon sok visszajelzés érkezett ide - mondta Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke, aki szintén részt vett a vasárnapi tiltakozáson. Számos olyan felvételt kaptak, ahol a matricát olyan egészségügyi intézmény falára ragasztották fel, mely a kormány intézkedésének esett áldozatul - jelentette ki az aktivista.

A „Gyurcsány a hibás” csoport azért szervezte vasárnapi akcióját az OPNI elé, mert szerintük ez egy szimbolikus épület: jelképezi mindazt, ami az egészségügyben történt az elmúlt időszakban - mondta Kérdő Zsuzsa.
Beküldve: 2008.08.11 12:21 Készítő: fidelitas
Újabb akció a Fidelitasnál: matricáznak - KISALFÖLD -2008.08.08.
Győr - A Fidelitas győri szervezete tegnap sajtótájékoztatón közölte, hogy a városban ők is csatlakoznak az országos szervezet „Gyurcsány a hibás" elnevezésű kampányhoz, és hozzálátnak a matricák osztásához.
„Az ország dolgai rossz irányba mennek, a kormány munkája kudarcban végződik" – kezdte beszédét Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke.

„A legnagyobb probléma az, hogy ha feltesszük a kérdést, ki a felelős a kudarcokért, akkor nem kapunk választ... A kormány kudarcai között kell említeni a kormányszóvivői honlap 200 millió forintból való készítését, és emellett nem szabad elfelejteni azt sem, hogy 10 milliárd forintos beruházás volt a kormányzati negyed projekt. A kormány pedig próbálja megmagyarázni, hogy ezek az emberek érdekeit szolgálják" – közölte a Fidelitas győri elnöke.

Beküldve: 2008.08.09 13:26 Készítő: fidelitas
BESZÉLGETÉS AZ ATV-N!
Az alábbi linken elérhetitek az ATV reggeli "JAM" műsorában a Fidelitas Győri Elnökével készült beszélgetést.
Megnézem>>>

Beküldve: 2008.08.09 13:05 Készítő: fidelitas
"Gyurcsány a hibás" - a Fidelitas matricázásba kezd - MTV Híradó -2008.07.31.
Az ifjúsági szervezet azt kéri az emberektől, jelöljék meg matricával azt a területet, ahol úgy gondolják, a miniszterelnök "hathatós tevékenységének" eredménye a kudarc
Egyértelműen kimondhatjuk, hogy a kudarcokért Gyurcsány Ferenc a hibás - jelentette ki Radnóti Ákos, a győri Fidelitas elnöke. Hozzátette: sokakban benne van ez a gondolat, csak nem vállalják fel.

Mint mondta, nem véletlen a sajtótájékoztató helyszínének megválasztása, hiszen a kormányzati negyed helyszínén a "nagy semmi" látható. Ez is a kormány egyik pazarlásának eredménye - tette hozzá.

A "Gyurcsány a hibás" néven alakuló csoport matricákat fog osztani az országban, aktivistái azt kérik az emberektől, ragasszák fel oda, ahol úgy gondolják, a miniszterelnök "hathatós tevékenységének" eredménye a kudarc. Arra kérik a matricaragasztókat, fényképezzék is le, hová ragasztottak és küldjék el a gyurcsanyahibas.blog.hu weboldalra.

Kérdő Zsuzsa Fidelitas-tag kiemelte: napról napra világosabbá válik, hogy a kisebbségi kormány a kudarcok kormánya, hiszen - tette hozzá - a kabinet akármibe kezd bele, azt félbehagyja, vagy nem úgy valósul meg, nem olyan határidőre, mint mondták.

A sajtótájékoztató előtt egy rendőr a Fidesz sajtósától megkérdezte, ki a rendezvény szervezője, az esemény várhatóan mettől meddig tart, és a személyi igazolványát is elkérte.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a tájékoztató megkezdése előtt újságíróknak azt mondta, a rendőrség illetékese is megerősítette neki, hogy közterületen vannak, ahol lehet sajtótájékoztatót tartani.

A sajtótájékoztató befejezése után a Fidelitas két tagja egy transzparenst erősített a Ferdinánd hídhoz, amelyen a "Gyurcsány a hibás" felirat szerepel.

MTV Híradó videója

Beküldve: 2008.08.02 12:01 Készítő: fidelitas
Rendőrség zavarta meg a Fidelitas sajtótájékoztatóját (+videó) - Hír Tv -2008.07.31.
Ismét egy közterületen tartott ellenzéki sajtótájékoztatót zavart meg a rendőrség. A budapesti Ferdinánd hídon, a megbukott kormányzati negyed Váci úti helyszíne előtt a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas akart tájékoztatót tartani arról, hogy „Gyurcsány a hibás” elnevezésű csoportot hoztak létre. A rendőrség közleményében jelezte: csak tájékozódtak a Fidelitas sajtótájékoztatóján.

A két rendőr egy civilnek látszó autóból szállt ki, arról érdeklődtek, ki a rendezvény szervezője, és az esemény várhatóan mettől meddig tart. Ezután igazoltatták a Fidesz sajtósát, és felírták az adatait. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője az egyik kérdésre megerősítette: közterületen vannak, ahol lehet sajtótájékoztatót tartani.

„Gyurcsány a hibás” elnevezésű csoportot hoztak létre a Fidesz ifjúsági szervezetén belül. Mindezt a Fidelitas két aktivistája Kérdő Zsuzsa és Radnóti Ákos jelentette be csütörtökön, a fővárosi Ferdinánd hídon. A csoport jövő hétfőtől „Gyurcsány a hibás” feliratú matricákat osztogat majd azért, hogy mindenki, aki egyetért velük ragassza fel ezeket.
Videó:

Hír Tv videójaBeküldve: 2008.08.02 11:43 Készítő: fidelitas
Iroda a Batthyány téren - Győri Közélet -2008.06.07.
Önálló irodát nyitott a Fidelitas a Batthyány téren, a Fidesz szomszédságában – többek között erről számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Radnóti Ákos, az ifjúsági szervezet győri elnöke.
Beküldve: 2008.06.11 21:01 Készítő: fidelitas
Fidelitas munkáról, tervekről, célokról - Kisalföld - 2008.06.03.
Győr - Ígéretesen gyarapszik a taglétszám, a szervezet mindinkább jelen van a közéletben, s ezen az úton kívánnak továbbhaladni is – hangzott el a Fidelitas győri elnökének hétfői sajtótájékoztatóján.
Bő egy év telt el a Fidelitas győri szervezetének tisztújítása óta, Radnóti Ákos elnök az ez alatt az idő alatt végzett munkáról, s a további célokról beszélt hétfőn a sajtó képviselőinek. Egy éve a maga elé tűzött célok egyik legfontosabbika az volt, hogy mind többet hallassanak magukról.

Beküldve: 2008.06.04 14:57 Készítő: fidelitas
Évet értékelt a Fidelitas vezetője- Győr-Online - 2008.06.02.
A győri Fidelitas is irodát kapott a Batthyány téren, ahol a fiatalok előzetes bejelentkezés alapján ingyen internetezhetnek- mondta el Radnóti Ákos a szervezet elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyen elnökségének egy évét értékelte.

Radnóti Ákos az elmúlt egy év egyik legfontosabb eredményének...
Beküldve: 2008.06.04 14:48 Készítő: fidelitas
Radnóti Ákos: a Fidelitas elmúlt egy év tevékenységről - Győri Nap -2008.06.02.
Radnóti Ákos a Fidelitas győri elnöke tartott sajtótájékoztatót ahol beszámolt az egy éve működő elnökség tevékenységéről és az elért eredményekről. Az elnök visszatekintésként elmondta, hogy a szervezet honlapja beváltotta a hozzáfűzött reményeket, kielégítő a látogatottsága, az online tagfelvétel is sikeresen működik.
Beküldve: 2008.06.04 14:46 Készítő: fidelitas
Mérlegen a Fidelitas-Győri Közélet 2008.05.17.
– A Fidelitas gyakran szerepel az országos hírműsorokban, de a helyi szervezetre ráfér egy rövid bemutatkozás. Mit érdemes tudni a győrieknek a győri Fidelitasról?

– A Fidelitas 1996-ban a Fidesz ifjúsági társszervezeteként alakult meg, nemzeti szabadelvű, konzervatív és kereszténydemokrata gondolkodású diákok hozták létre. A győri csoport 1999 szeptemberében Szijjártó Péter vetésével állt fel, s a város ifjúságpolitikájának legmeghatározóbb és legismertebb szervezetévé vált. Az akkor megalakult helyi csoport tagjai közül ma többen ismert politikusok. Szijjártó Péter a Fidelitas elnöke, országgyűlési képviselő. Simon Róbert és Németh Zoltán alpolgármesterek lettek, Borsi Róbert és Szabó Erik városatyaként képviseli szervezetünket a közgyűlésben, mások a különböző önkormányzati bizottságokban tevékenykednek. Jómagam három bizottságnak vagyok külsős tagja.

Beküldve: 2008.05.19 15:38 Készítő: fidelitas
Szemetet gyűjtött a Fidelitas - Győr Online 2008.04.14.
Környezetvédelmi akciót hirdetett a Fidelitas győri szervezete, melynek keretében szombaton délelőtt rendbe tették a nemrég elkészült Szauter út melletti parkos, zöldövezeti részt. Az akció során a segítő fiatalok mintegy 30 zsáknyi szemetet gyűjtött össze- jelentette be Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke.

A környezetvédelmi, parktakarítási akcióban a csoport kidobált ruhaneműket, autóüléseket és háztartási hulladékot talált Adyváros területén. A hagyományteremtő céllal létrejött programot a Fidelitas ősszel folytatják, amikor a város másik részét takarítják ki- közölte az elnök.
Beküldve: 2008.04.14 10:30 Készítő: fidelitas
Fiatalok Mozgósítása -Revita Tv- 2008.02.21.
Ugyancsak a népszavazási kampány került terítékre a győri Fidelitas mai sajtótájékoztatóján. Az eseményen a stratégiai feladatokat ismertették a szervezet képviselői, a kiemelt téma a tandíj eltörlése volt. A következő hetekben arra bíztatják a fitalokat, minél többen menjenek el szavazni a tandíj eltörlése érdekében.
Beküldve: 2008.02.26 20:06 Készítő: fidelitas
Kampányolnak a tandíj ellen - Győr-Online -2008.02.22.
Csatlakozott a Fidelitasz a tandíj bevezetése elleni kampányhoz. Ennek érdekében országjáró körútba fogott a fiatalokat tömörítő jobboldali szervezet. Ágh Péter országos alelnök csütörtökön érkezett Győrbe- tájékoztatott Fekete Dávid, a Fidelitasz győri alelnöke. Elmondta, fontos, hogy a felsőoktatásba kerülést nem szabad, hogy a családok anyagi helyzete határozza meg, hanem a tehetség és a tudás.
Beküldve: 2008.02.26 20:04 Készítő: fidelitas
Kampány a fiatal igenekért - Kisalföld- 2008.02.22
A tandíj eltörlése érdekében meghirdetett március 9-i népszavazás igenje mellett kampányol a Fidelitas. A szervezet vezetői csütörtökön a megyeszékhelyen tartottak sajtótájékoztatót.
Beküldve: 2008.02.26 20:03 Készítő: fidelitas
Elkészült az új Fidelitas-honlap - Kisalföld-2007.12.07.
Elkészült a Fidelitas győri csoportjának új honlapja, amely a http://gyor.fidelitas.hu/ címen érhető el-jelentette be Radnóti Ákos, a szervezet elnöke tegnapi győri sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy újdonságként...
Beküldve: 2007.12.07 12:05 Készítő: fidelitas
Tagokat toboroz a Fidelitas- Győr-Online-2007.12.06.
Sajtótájékoztatót tartott csütörtökön délelőtt Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke, valamint Fekete Dávid alelnök. Az elnök beszámolt róla, hogy tavaszi ígéretükhöz híven elkészült a honlapjuk...
Beküldve: 2007.12.06 13:23 Készítő: fidelitas
Új Alenök -Revita Tv -2007.12.06.
Új alelnököt választott múlt héten a Fidelitas győri csoportja. Fekete Dávidot ma sajtótájékoztón mutatták be.
Beküldve: 2007.12.06 13:21 Készítő: fidelitas
Válasz a FIB győri sajtótájékoztatójára - 2007.05.29. Győr-Online
Nem először fordult elő, hogy a Fiatal Baloldal ismét Budapestről importált valakit, ezúttal bizonyos Rózsa Endrét annak érekében, hogy Szijjártó Péter tevékenységéről tartson sajtótájékoztatót. Úgy tűnik, a győri szocialisták most már ahhoz sem elég bátrak, hogy önállóan felvállalják véleményüket.
Először is: szögezzük le: a Fidelitas elnöke nem szavazta meg a győri buszjegyek árának emelését. Nem lett volna baj, ha a vádaskodók előbb meggyőződnek állításaik igazságtartalmáról, s csak utána kezdenek rágalmazásba- áll a Fidelitas közleményében.
Beküldve: 2007.10.26 14:41 Készítő: fidelitas
Szavazásra buzdít a Fidelitas - 2007.05.29. Győr-Online
Győr városának az ifjúsági élet felkarolása, a programok szervezése és támogatása terén az elmúlt években igen nagy elmaradásai keletkeztek. Az idei évtől kezdődően Győr minden eddiginél nagyobb figyelmet szeretne fordítani a város fiataljaira. Ez a törekvés egyezik a Fidelitas szándékaival is- áll a Fidelitas közleményében.
Beküldve: 2007.10.26 14:35 Készítő: fidelitas
Fiatalok a helyi politikában - Győri Hét 2007.05.18.
A napokban tisztújítást tartott a győri Fidelitas. A frissen megválasztott vezetők az ifjúsági szervezet helyi terveiről sajtótájékoztatón számoltak be.
Beküldve: 2007.10.25 15:33 Készítő: fidelitas
Új elnökség a Fidelitas élén Győrött - Győrinapilap.hu -2007.05.18.
A Fidelitas képviseletét akarja megerősíteni a győri közéletben az ifjúsági szervezet helyi csoportjának napokban megválasztott új elnöksége - közölte Radnóti Ákos, a győri csoport új elnöke csütörtöki sajtótájékoztatón.


Céljaik közül kiemelte a jelenleg 135 tagot számláló csoport létszámának bővítését. Hangoztatta: minél több fiatalt szeretnének bevonni az ifjúsági szervezet működésébe, és más, konzervatív értékrendet valló szerveződéssel is szándékoznak kapcsolatot építeni, együttműködni a határon innen és túl.
Beküldve: 2007.10.25 15:23 Készítő: fidelitas
Megújult a győri Fidelitas- infogyor.hu -2007.05.18.
A tagság növelése és a fiatalok körében a politika iránti bizalom visszaállítására törekedik a győri Fidelitas, amely nemrég esett választotta meg új vezetőségét. A szervezet nem párt, vallja Radnóti Ákos frissen megválasztott elnök, de a Fidesz ifjúsági szervezeteként végrehajtják Orbán Viktor, a nagyobbik ellenzéki párt elnökének kérését, és kilépnek a nemzetközi porondra.
Beküldve: 2007.10.25 15:18 Készítő: fidelitas
Új elnökség a győri Fidelitas élén - Magyar Nemzet Online 2007.05.17.
A Fidelitas képviseletét akarja megerősíteni a győri közéletben az ifjúsági szervezet helyi csoportjának napokban megválasztott új elnöksége - közölte Radnóti Ákos, a győri csoport új elnöke csütörtöki sajtótájékoztatón.
Beküldve: 2007.10.25 15:02 Készítő: fidelitas
Új elnökség a győri Fidelitas élén- index.hu 2007.05.17.
A Fidelitas képviseletét akarja megerősíteni a győri közéletben az ifjúsági szervezet helyi csoportjának napokban megválasztott új elnöksége, közölte Radnóti Ákos, a győri csoport új elnöke csütörtöki sajtótájékoztatón. Céljaik közül kiemelte a jelenleg 135 tagot számláló csoport létszámának bővítését.
Beküldve: 2007.10.25 14:57 Készítő: fidelitas
Fidelitas tervek - Revita Tv 2007.05.17.
Több fiatalt szeretne bevonni a politikába és a közéletbe a Fidelitas helyi csoportjának új vezetősége. Az ifjúsági szervezet nemrégiben tartott tisztújító ülést, ahol elnöküknek Radnóti Ákost választották meg, aki a városvezetésben több bizottságban is tagként van jelen. A vezetőség jövőbeni terveit ma ismertették a sajtó képviselőivel.
Beküldve: 2007.10.25 14:52 Készítő: fidelitas
Bemutatkozott a Fidelitas győri csoportjának új vezetése Győr-Online 2007.05.17.
A hazai és külföldi ifjúsági szervezetekkel való kapcsolatok erősítése és a csoporttagság bővítése a fő célja Radnóti Ákosnak, a Fidelitas győri csoportja új elnökének. A Fidelitas nem párt, hanem olyan ifjúsági szervezet, ahova nemzeti- konzervatív értékrendet valló fiatalokat várnak.
hirdetés


Radnóti Ákos elmondta, a Fidelitas közelmúltban tartott országos tisztújító ülésén öt alelnököt választottak a győri csoport élére, akik öt különböző területet képviselnek.
Beküldve: 2007.10.25 14:43 Készítő: fidelitas
Közlemény a szocialisták mondataira - Kisalföld 2007.04.26.
Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke közleményben reagált a szocialisták mondataira. Egyebek között megállapította, hogy...
Beküldve: 2007.10.19 15:09 Készítő: fidelitas
A győri Fidelitas az Eb-pályázatról - Győrinapilap.hu 2007.04.26.
A győri Fidelitas az Eb-pályázatról
Sajtóközlemény
2007-04-26

Hazánk és Győr számára is hatalmas lehetőséget jelentett volna a labdarúgó Európa-bajnokság megrendezése.
Beküldve: 2007.10.19 12:43 Készítő: fidelitas
Fidelitas reagálás az MSZP sajtótájékoztatójára - Győr-Online 2007.04.24.
Fidelitas reagálás az MSZP sajtótájékoztatójára

Közlemény
Hazánk és Győr számára is hatalmas lehetőséget jelentett volna a labdarúgó Európa-bajnokság megrendezése. A győriek heteken-hónapokon keresztül azt hallgatták, hogy a magyar pályázat a legjobb, és hogy a magyar prezentáció sikerült a legjobban. A végeredmény pedig: nulla szavazat.
Beküldve: 2007.10.19 12:40 Készítő: fidelitas
Fidelitas: „Elkúrtad, Feri!” - Echo Tv 2007.04.18.
Fidelitas: „Elkúrtad, Feri!”
2007-04-18 15:42

Magyarország számára hatalmas lehetőséget jelentett volna a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság megrendezésének lehetősége. A mai döntést nagyon sajnáljuk, szomorúak vagyunk amiatt, hogy ismét elszalasztottunk egy jövőnk szempontjából fontos lehetőséget – áll a Fidelitas sajtóközleményében.
Beküldve: 2007.10.19 12:33 Készítő: fidelitas
Elkúrtad, Feri! – Politikai reagálások a cardiffi döntésre - Magyar Nemzet 2007.04.18.
Elkúrtad, Feri! – Politikai reagálások a cardiffi döntésre
2007. április 18. 13:38

MNO

Fidelitas: elkúrtad, Feri!

A Fidelitas szerint Magyarország számára hatalmas lehetőséget jelentett volna a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésének lehetősége. A sikertelenség oka a jobboldali ifjúsági szervezet szerint az, hogy Gyurcsány Ferenc neve Európában összeforrott a hazugság, a hiteltelenség és átverés politikájával. Mert ha valaki „trükkök százait” veti be egész Európa átverésére, akkor vajon mit várhat tőle a kontinens egy focipályázat kapcsán? – teszi fel a kérdést a Fidelitas.

Gyurcsány Ferenc jövőnk egy újabb nagy lehetőségét vette el tőlünk. Nem először. Minden jólneveltségünk és udvariasságunk mellett is csak a „klasszikust” tudjuk idézni: Elkúrtad, Feri! – áll a Eb magyarországi helyszíneiül kijelölt városok Fidelitas elnökeinek közleményében.
Beküldve: 2007.10.19 12:24 Készítő: fidelitas
Csatlakozz a Fidelitashoz
 

Partner csoportjaink:
Partnereink:


A weboldal készítõje:
SD Network - weboldalkészítés, grafika, számítástechnika, hangosítás